Category Archives: Retete

RETETA | Chec cu fructe uscate

Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă 350 g fructe uscate 150 g nuci mărunţite 300 g făină 3 linguriţe praf de copt Mod de preparare: Hidratezi fructele uscate în apă clocotită 15 minute. Separat, mixezi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle şi continui să mixezi până se omogenizează. Fructele uscate hidratate le

RETETA | Brioşe cu ciocolată şi sos de caramel

Ingrediente: 250 g zahăr brun 3 ouă 200 g ciocolată neagră 100 g unt 25 g cacao 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare Pentru sosul caramel 300 ml frişcă lichidă 225 g zahăr Pentru decor 150 g nuci Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi,

RETETA | Ouă cu legume

Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 200 g roşii în suc propriu 5 ouă 150 g caşcaval răzuit 1 lingură de ulei fire de pătrunjel 1 linguriţă oregano uscat sare piper Mod de preparare: Ardeii îi tai rondele, iar ceapa verde o tai mărunt.

TAS

RETETA | Cotlet de porc cu salată şi orez

Ingrediente: Ingrediente 3 felii cotlet de porc 2 cepe 1 căţel usturoi 100 ml vin alb 300 ml sos de roşii sare piper ulei Pentru garnitură 150 g orez negru 30 g unt sare, după gust Pentru salată 300 g mix de salată de primăvară 200 g roşii cherry 200 g castraveţi 200 g iaurt

RETETA | Melcişori cu brânză şi spanac

Ingrediente: Pentru aluat: 350 ml apă caldă 1 lingură ulei 1 linguriţă oţet 1/2 linguriţă sare 700 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză feta 450 g spanac proaspăt 1 ceapă 3-4 căţei 2 linguri ulei piper 1 legătură mărar Pentru uns: 1 gălbenuş de ou Mod de preparare: Pentru început, amestecă toate ingredientele şi

RETETA | Aripioare cu ghimbir şi miere

Ingrediente: 24 de aripiroare 5 fire de ceapă verde 1 ardei chilli 5 linguri miere 2 linguri sos soia 1 bucăţică ghimbir 5 fire de cimbru Mod de preparare: Taie fin ceapa verde şi chilli, pune-le într-un bol cu mierea şi sosul de soia. Curăţă şi răzuieşte ghimbirul şi pune frunzele de cimbru în bol.

RETETA | Ecler cu zmeură şi frişcă

Ingrediente: Pentru blat: 150 ml apă  75 ml ulei 100 g făină 3 ouă 1 praf de sare Crema de zmeură:  100 g ciocolată albă 50 ml smântână lichidă 100 g crème patisserie 100 g zmeură zdrobită  2 linguri (din 100 g zmeură mixată) piure de zmeură Mod de preparare: Pentru cojile de eclere, puneţi la

RETETA | Ştrudel cu fructe de pădure dulce acrişor

Ingrediente:   8 foi de plăcintă ulei şi unt pentru uns foile 200 g căpşuni 100 g mure 2 linguri afine 3 linguri zahăr 2 linguri amidon 1 lingură zahăr pudră decor  Mod de preparare: Pune fructele într-o cratiţă şi amestecă-le cu zahărul. Lasă să fiarbă 2-3 minute apoi adaugă amidonul dizolvat în apă rece.

RETETA | Creveţi cu roşii şi măsline

Ingrediente: 280 g cuscus 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică 1 cutie de roşii la conservă cubuleţe 100 g măsline fără sâmburi 1 pahar de vin alb sec sare piper 500 g creveţi decorticaţi 1 legătură pătrunjel 1 lămâie Mod de preparare: Găteşte cuscusul conform instrucţiunilor de pe pachet. Pune o cratiţă pe

RETETA | Paste cu ton şi roşii

Ingrediente: 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 ardei rozmarin 300 g paste 2 linguri de ulei 1 lingură boia 1 conservă de roşii tocate 2 conserve de ton Mod de preparare: Curăţă şi toacă mărunt ceapa şi usturoiul, spală ardeiul şi taie-l cubuleţe şi toacă frunzele de rozmarin. Găteşte pastele conform instrucţiunilor de

RETETA | Brioşe cu somon

Ingrediente: 210 g făină integrală
 7 g praf de copt, sare, piper, mărar uscat (opţional)
 3 ouă
 120 ml ulei măsline 
90 ml lapte
 zeamă de lămâie
 180 g somon gătit 
75 g mazăre fiartă înainte 
90 g parmezan 
1 măr ras Mod de preparare: Încălzeşti cuptorul la 180° C. Baţi ouăle până se umflă

RETETA | Prăjitură cu cremă caramel

Ingrediente: 250 ml lapte condensat 220 g unt 2 linguri sare 200 g zahăr 1 ou 1 lingură esenţă de vanilie 350 g făină Mod de preparare: Pune laptele condensat la fiert şi lasă-l, amestecând constant, până capătă o nuanţă caramel. Unge cu unt o tavă dreptunghiulară. Topeşte untul într-o cratiţă şi lasă-l până devine

RETETA | Rulouri de peşte cu ghimbir

Ingrediente: 600 g file peşte alb 2 linguriţe sos de stridii ½ linguriţă zahăr 3 căţei usturoi zdrobiţi 1 bucată ghimbir tăiat rondele 3 fire ceapă verde 1 morcov tăiat fâşii 3 bucheţele broccoli 1 linguriţă ulei susan 6 feliuţe lămâie Mod de preparare: Aşezi fiecare bucată de peşte pe o suprafaţă curată de lucru şi

RETETA | Țelină gratinată

Ingrediente: 1 ţelină mare 200 g kaizer zeama de la ½ lămâie 200 g caşcaval ras 2 ouă 4 linguri smântână sare, piper după gust unt, pentru uns Mod de preparare: Cureţi ţelina, o opăreşti 10 minute în apă cu sare şi cu zeama de lămâie, o scoţi şi o tai felii de 2 cm.

RETETA | Plăcintă cu peşte

Ingrediente: 5 cartofi mari 2 ouă 150 g frunze de spanac 1 ceapă 1 morcov Ulei de măsline 250 ml smântână lichidă Parmezan sau cheddar 1 lămâie 1 linguriţă muştar 1 legătură pătrunjel 450 g file de cod Mod de preparare: Pentru început, încinge cuptorul la 230 de grade. Curăţă şi taie cartofii în cubuleţe

RETETA | Plăcintă cu măsline şi şuncă

Ingrediente: Pentru aluat 500 g făină 1ou 200 g smântână 1prafdesare
 apă 
Pentru umplutură 50 g măsline fără sâmburi 150 g şuncă presată 50 g mozzarella
 1 ardei gras
 pătrunjel 6 linguri suc de roşii Mod de preparare: Combini smântâna cu oul, apoi încorporezi treptat făina amestecată cu sarea şi începi să frămânţi. Torni apă

RETETA | Tort de mere cu cremă de zahăr ars

Ingrediente: Zahar pt caramelizat 10 linguri Mere 6 buc taiate cuburi mari Unt 20 g Oua 4 buc Zahar 120 g Lapte 500 ml Ingrediente blat: Albusuri 4 buc Zahar 40 g Galbenusuri 4 buc Faina 30 g Cacao 20 g Mod de preparare: Pasul 1. Intr-o cratita neaderenta puneti 10 linguri de zahar si lasati

RETETA | Broccoli cu sos de soia şi usturoi verde

Ingrediente: 1 broccoli mediu 2 fire de usturoi verde 3 linguri ulei 3 linguri sos soia zeama de la 1 lămâie sare piper negru câteva fire de mărar proaspăt Mod de preparare: Speli broccoli sub jet de apă. Pui apă la fiert cu sare şi când clocoteşte pui bucheţelele de broccoli, le fierbi 7 minute,

RETETA | Supă cremă de ciuperci cu iaurt

Ingrediente: 1 kg  ciuperci brune 2 fire usturoi verde 2 cepe 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 morcov 1 cartof 100 ml ulei pătrunjel, după gust rozmarin, după gust sare, după gust piper, după gust 500g iaurt de băut 1 litru apă Mod de preparare: Tai mărunt albitura, ţelina, cartoful şi le laşi deoparte.Încingi uleiul şi

RETETA | Creveţi în stil grecesc

Ingrediente: 3 linguri de unt 1 ardei ras roşu 3 căţei de usturoi 1 ceaşcă de roşii cherry 1/2 ceaşcă măsline kalamata 500 g creveţi 1 linguriţă oregano uscat sare piper fulgi de chilli 2 castraveţi 2 linguriţe mărar tocat 1/2 ceaşcă feta mărunţită Frunze de salată pentru servire (opţional) Mod de preparare: Într-o tigaie

RETETA | Plăcintă cu pui

Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 2 morcovi tocaţi 1 tulpină de ţelină tocată 4 pulpe de pui dezosate 1 linguriţă de sare 1 linguriţă piper 6 linguri făină 1 crenguţă de cimbru 3 căni de supă de pui 1 ceaşcă de mazăre congelată 2 cepe verzi 3 linguri smântână pentru gătit Mod de

RETETA | Paste cu parmezan şi dovlecei

Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 lingură ierburi 200 g paste penne 50 g sos marinara 30 g parmezan 20 g pesmet 120 g mozarella proaspătă 5 frunze busuioc 1 lingură ulei măsline sare piper Mod de preparare: Pune apă într-o cratiţă mare şi adaugă sare.  Taie dovlecelul în cubuleţe, mozarella, usturoiul şi

RETETA | Frigărui de pui

Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 10 ciuperci de mărime potrivită sare piper boia Pudră de usturoi ulei Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi taie-l în cubuleţe potrivite. Ciupercile spală-le sau decojeşte-le, ardeii taie-i pătrăţele potrivite, iar ceapa tai-o în 4. Pune puiul

RETETA | Salată de pui cu avocado

Ingrediente: ● 400 g piept de pui dezosat ● 2 avocado ● 1 ardei ● 150 g porumb dulce la cutie ● sare ● ulei ● 1 linguriţă paprică dulce ● 100 g varză roşie ● 100 g varză albă ● 1 pungă mix salată ● 1 lingură zeamă de lămâie ● câteva fire de

RETETA | Carne de vită la grătar

Ingrediente: Carne de vită după preferinţă- poţi folosi orice parte 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 1/2 linguriţă piper alb ulei 3 linguri de unt 2 căţei de usturoi Mod de preparare: După ce ai lăsat carnea să se odihnească la temperatura camerei, amestecă condimentele şi acoperă carnea cu ele. Amestecă untul cu usturoiul mărunţit.

RETETA | Pulpe de iepure la cuptor

Ingrediente:  6 pulpe de iepure   500 g ciuperci champignon   6 castraveţi muraţi   2 cepe  200 g kaizer   fire de cimbru   1 lingură ulei Pentru marinată 150 ml suc de roşii   100 ml vin alb sec   sare  piper  orez fiert la abur, pentru garnitură Mod de preparare: Amesteci sucul de roşii cu vinul alb şi condimentezi

RETETA | Păstrăv somonat cu mărar şi pătrunjel

Ingrediente: 2 peşti evisceraţi, de mărime medie 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 lămâie 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Speli verdeaţa, alegi frunzele şi le mărunţeşti. Speli peştele, îl ştergi, îl dai cu sare, piper, ulei în interior şi îl umpli cu verdeaţa. Îl pui într-un vas uns, aşezi

RETETA | Friptură de miel în crustă de parmezan

Ingrediente: 60 ml ulei
 2 x 600 g coaste de miel
 60 g pesmet japonez (numit şi panko)
 25 g parmezan ras
 2 linguri frunze de oregano
 2 linguri muştar de Dijon
 200 g roşii mici
 2 buchete mici de broccoli
 400 g fasole albă la conservă, spălată şi scursă
 40 g migdale prăjite 
2

RETETA | Coaste de miel fragede

Ingrediente: 1, 2 kg coaste de miel, curăţate rozmarin 4 căţei de usturoi cimbru coaja de la ½ de lămâie sare piper 2 linguri ulei 1 lămâie 1 căpăţână de usturoi, tăiate în jumătate Mod de preparare: Scoţi coastele din frigider cu o oră înainte să le prepari. Zdrobeşti în  cimbrul cu rozmarinul, adaugi coaja

RETETA | Friptură de miel cu cimbru şi rozmarin la cuptor

Ingrediente: 1 pulpă de miel 
sare, după gust 
piper, după gust 
câteva fire de usturoi verde, după preferinţă 
1 lingură tarhon 
1 lingură cimbru 1 lingură rozmarin
 1 lingură unt topit
 apă vin alb Mod de preparare: Speli pulpa de miel, o sărezi şi o piperezi şi o laşi deoparte, la rece, 30 de minute.

Share This Article:

close