Category Archives: Retete

RETETA | Ruladă de spanac cu brânză

Ingrediente: 450 g spanac 3 ouă 2 cepe 2 morcovi 30 g mozzarella 120 g brânză slabă de vaci pătrunjel 1 căţel de usturoi fulgi de ardei iute sare piper Mod de preparare: Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Opăreşti frunzele de spanac şi le storci bine în mâini

RETETA | Ruladă cu blat de migdale

Ingrediente: Pentru blat ● 100 g migdale ● 25 g făină ● 2 ouă ● 2 albuşuri ● 120 g zahăr ● 20 g unt topit Pentru cremă ● 200 g unt ● 120 g zahăr ● 300 ml smântână dulce ● 30 g făină ● 1 ou ● 1 plic zahăr vanilat ● 150

RETETA | Tartă fără aluat cu ciuperci şi praz

Ingrediente: 30 g caşcaval ras 2 fire praz tăiate 50 g pesmet cimbru 2 linguriţe unt 120 g brânză de vaci 1 ou 250 g ciuperci tăiate sare piper Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi ciupercile şi prazul şi laşi pe foc până se mai înmoaie. Adaugi sare, piper şi cimbru după gust. Amesteci brânza

TAS

RETETA | Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi nucă

Ingrediente: 240 g lapte bătut 110 g unt 300 g zahăr brun 2 ouă 1 lingură esenţă de vanilie 250 g făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguri pudră de cacao Pentru glazură 100 g unt 6 linguri lapte 150 g zahăr brun 100 g nuci mărunţite Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul la 176

RETETA | Salată cu scrumbie marinată

Ingrediente: 300 g scrumbie marinată 1 ceapă 1 ardei galben 1 morcov 1 ţelină mică 2 linguri maioneză 100 g iaurt 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Combini maioneza cu iaurtul. Ceapa, ardeiul şi scrumbia le tai fâşii subţiri. Morcovul şi ţelina curăţate le dai prin răzătoarea mare. Amesteci toate ingredientele, le stropeşti cu zeama de lămâie

RETETA | Prăjitură cu căpşuni şi lămâie

Ingrediente: Pentru blat 50 g zahăr 100 g unt, la temperatura camerei 180 g făină ¼ linguriţă sare Pentru cremă 180 ml zeamă de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie 100 g căpşuni, feliate 100 g zahăr 3 ouă 30 g făină ½ linguriţă praf de copt ¼ linguriţă sare zahăr pudră, pentru servire

RETETA | Orez mexican

Ingrediente: 1 cană (250 g) orez basmati 1 lingură ulei 1/2 cană (110 g) ceapă tocată 1 ardei iute, tocat 2 căţei mari de usturoi, tocaţi 1/2 cană (110 g) ardei gras tocat 2 linguriţe pudră de chili 1 linguriţă boia 1 linguriţă chimen măcinat 1/4 linguriţă piper 1 linguriţă pastă de tomate 2 căni

RETETA | Prăjitură cu ciocolată şi coniac

Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 100 g făină ½ linguriţă praf de copt 100 g unt 1 vârf de cuţit sare 150 ml coniac Pentru cremă 200 g ciocolată praline 1 lingură lapte 4 ouă 250 ml frişcă lichidă 4 linguri zahăr 6 foi gelatină 3 linguri pudră de cacao Mod de preparare: Pentru

RETETA | Frigărui de pui cu roşii şi sos pesto

Ingrediente:  500 g piept de pui 150 g sos pesto 250 g telemea 250 g roşii cherry sare piper salată verde, pentru servire Mod de preparare: Tai pieptul de pui cubuleţe şi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci într-un bol cu jumătate din sosul pesto. Aranjezi puiul pe beţe de frigărui, alternând

RETETA | Spaghete cu broccoli la cuptor

Ingrediente: 150 g broccoli 2 morcovi potriviţi 100 g mazăre 100 g fasole verde 80 g porumb fiert 3 roşii potrivite 400 g spaghete 75 g unt 350 g mozzarella sare piper oregano busuioc verde Mod de preparare: Cureţi, speli, rupi broccoli bucheţele mici, iar morcovii îi tai cubuleţe. Pui legumele într-o crăticioară cu apă,

RETETA | Clătite cu brânză şi ceapă verde

Ingrediente: 200 g făină 2 ouă 1 praf de sare 300 ml lapte apă minerală 1-2 linguri de ulei ulei pentru copt clătitele Pentru umplutură 2 legături de ceapă verde 100 g brânză de oaie, puţin sărată 3-4 felii de şuncă de Praga 1 linguriţă sos de soia ulei pentru călit Mod de preparare: Amesteci

RETETA | Chiftele de peşte

Ingrediente: 500 g peşte 4 chifle 500 ml lapte 4 ouă 4 linguri brânză rasă sare piper 4 linguri mălai ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Toci peştele, îndepărtând toate oasele şi pielea. Încorporezi chiflele înmuiate în lapte şi stoarse bine, ouăle, brânza rasă, sare şi piper după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă, le

RETETA | Lipii umplute cu orez brun

Ingrediente: Pentru lipii ● 200 g făină ● 50 ml lapte ● 3 g drojdie proaspătă ● sare ● 3 linguri ulei ● 1 linguriţă zahăr ● 1 ou ● 2 linguri iaurt Pentru umplutură ● 75 g orez brun ● 225 ml supă clară de carne ● 1 ardei roşu ● 50 g măsline

RETETA | Pâine cu brânză şi usturoi rumenită la cuptor

Ingrediente: 1 franzelă 100 g unt, la temperatura camerei 100 g cremă de brânză 100 g brânză, rasă 5-6 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură pătrunjel, tocat sare piper Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Mixezi untul cu crema de brânză până la omogenizare. Adaugi brânza rasă, usturoiul, pătrunjelul, sare şi piper, după

RETETA | Paste cu somon şi sos de smântână

Ingrediente: 300 g paste 40 g unt 1 ceapă mică, tocată mărunt 100 g smântână 75 g parmezan, ras 200 g somon gătit sau afumat pătrunjel, după gust sare, după gust piper, după gust Mod de preparare: Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Topeşti untul într-o tigaie, la foc mare. Căleşti ceapa, aproximativ 2

RETETA | Somon la grătar cu sos de avocado

Ingrediente: 800 g somon, tăiat în 4 1 lingură ulei de măsline sare 1 linguriţă chimion 1 linguriţă boia 1 linguriţă praf de ceapă 1/2 linguriţă praf de chili 1 linguriţă piper Pentru sosul de avocado 1 avocado, feliat 1/2 ceapă roşie, feliată zeama de la 2 lime 1-2 linguri coriandru tocat sare după gust

RETETA | Plăcintă cu ciuperci şi carne de vită

Ingrediente 700 g carne de vită tocată 2 ouă 1 ceapă pătrunjel verde tocat fin 2 linguri pesmet ulei sare piper Pentru umplutură 300 g ciuperci champignon 2 fire ceapă verde 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval afumat sare piper Mod de preparare: Se amestecă, într‑un castron, carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, ouă­le,

RETETA | Friptură de vită cu sos de ceapă

Ingrediente: 1 kg carne de vită 5 cepe 4 linguri ulei 2 linguri boia dulce 200 ml apă 300 ml vin roşu sare piper Mod de preparare: Toacă ceapa şi căleşte-o în ulei până devine uşor stricloasă. Adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe şi las-o până se rumeneşte pe toate părţile. Condimenează cu boia, sare

RETETA | Paste cu pui şi sos pesto

Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui boia, după gust ½ linguriţă mix de condimente ½ ceapă tocată 3 căţei de usturoi, pisaţi roşii uscate, după gust 3 ardei graşi feliaţi sos pesto, după gust 120 g smântână 100 ml supă de pui 250 g paste parmezan ras, după gust sare piper frunze de busuioc Mod

RETETA | Prăjitură cu lămâie

Ingrediente: Pentru blat 7 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 7 linguri ulei 1 lămâie mare Pentru cremă 1 l frişcă lichidă 4 pliculeţe gelatină 500 ml suc de ananas (din compot) 100 g zahăr 2 lămâi Mod de prepparare: Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu mixerul până se întăresc, după

RETETA | File de somon învelit în aluat

Ingrediente: 4 fileuri de somon 1 foaie de aluat foitaj 250 g spanac congelat 400 g perle de brânză cu smântână sare zeamă de lămâie 1 ceapă 1 căţel usturoi ulei 1 ou, pentru uns fire de rozmarin, pentru decor legume preparate la aburi Mod de preparare: Presari bucăţile de peşte cu sare şi le

RETETA | Tartă cu lime şi avocado

Ingrediente Pentru blat 200 g făină 50 g cacao pudră 125 g unt 1 ou 150 g zahăr Pentru umplutură 400 ml smântână pentru frişcă 2 avocado bine coapte coaja răzuită de la 2 lime bio 2 ouă 4 linguri făină 100 g zahăr Pentru decor 200 ml smântână lichidă 50 g zahăr 1 lime Mod

RETETA | Rulouri cu spanac și creveți

Ingrediente: 250 g foi de lasagna  400 g creveţi decorticaţi  400 g spanac congelat 400 g mozzarella pentru pizza  50 g capere150 g anşoa 150 g măsline fără sâmburi  200 g roşii cherry   3 căţei de usturoi   150 g parmezan ras  2 linguriţe busuioc uscat   sare   piper   ulei   500 ml sos de roşii Mod de preparare: Pui pe

RETETA | Clătite cu ciuperci și sos de smântână la cuptor

Ingrediente: 1 ceapă 500 g ciuperci 200 g făină 2 ouă 1 linguriță bicarbonat 400 ml lapte 200 ml apă 200 ml ulei 2 linguri unt 200 g smântână mărar Mod de preparare: Toci ceapa și ciupercile. Încingi o lingură de ulei, pui ceapa și o lași până când devine ușor sticloasă. Adaugi ciupercile și

RETETA | Clătite la cuptor cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: Pentru aluat: 400 de grame de făină 4 ouă 400 de ml de apă minerală 1 litru de lapte 4 grame de sare Ulei de floarea-soarelui Pentru umplutură: 1 lingură de ulei de măsline 100 de grame de bacon 100 de grame de șuncă de pui sau curcan 1 legătură de ceapă verde 200

RETETA | Salată de crudităţi

Ingrediente: 1 ţelină 1 măr 2 morcovi 2 linguri maioneză sare piper lămâie Mod de preparare: Cureți țelina, morcovii și mărul și le dai, pe rând, prin răzătoarea mare. Storci mărul și amesteci ingredientele rase, cu maioneză, sare şi piper, după gust şi cu zeamă de lămâie. Serveşti, dacă vrei, cu un pic de maioneză

RETETA | Salată de castraveţi cu mărar

Ingrediente: 500 g castraveţi 75 g mărar 50 g ulei 25 g oţet sare Mod de preparare: Speli și cureţi castraveţii de coajă, îi tăi felii subţiri şi freci uşor cu sare. Laşi 2-3 minute, după care îi speli cu apă rece şi îi pui la scurs. Faci un sos din ulei, oţet şi sare.

RETETA | Chec aperitiv

Ingrediente: 150 ml lapte 5 ouă 250 g făină 150 g caşcaval ras 1 ardei roşu 1 morcov mic 150 g mazăre, din conservă 1 linguriță praf de copt 3 linguri smântână 50 g migdale descojite, opțional Mod de preparare: Bați ouăle cu laptele şi cu smântâna, apoi încorporezi, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt.

SANATATE | Avocado, fructul care protejează inima

Avocado, un fruct tropical, original din America Centrală și de Sud este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și vitamine. Beneficiile sale pentru sănătate sunt numeroase, fructul fiind recunoscut pentru rolul său pozitiv în tratarea artritei, promovează sănătatea pielii, ajută la scăderea în greutate, contribuie la buna gestionare a diabetului zaharat, dar și menținerea în

RETETA | Salată de fasole cu iaurt

Ingrediente: 400 g fasole 2 cartofi 1 ceapă 1 țelină 400 g iaurt 2 căței usturoi sare, piper 1 linguriță boia dulce cepșoară, după gust Mod de preparare: Ții fasolea în apă peste noapte. A doua zi, o pui la fiert în apă cu sare. După 30 de minute, adaugi ceapa și țelina întregi, iar cartofii tăiați cubulețe. După

Share This Article:

close