Category Archives: Retete

RETETA | Chiftele de legume

Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 300 g legume, după preferinţă 1 legătură pătrunjel 60 g făină ulei, pentru prăjit pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi toate legumele şi le fierbi, apoi le pasezi. Adaugi făina, sarea, piperul, pătrunjelul tocat. Cu mâinile umede, formezi bile, după care le aplatizezi uşor. Le dai prin

RETETA | Varză cu coaste de porc afumate

Ingrediente: 1 varză albă, proaspătă( 2 kg) 1 kg coaste de porc afumate 2 cepe 2 foi de dafin 100 ml ulei de floarea soarelui 2 căței de usturoi 1 crenguță de cimbru 150 g pastă de roșii cu ardei sare piper Pentru mămăliguță: 1 l apă 350 g mălai 1 linguriță sare 50 g

RETETA | Mâncare țărănească de varză cu cârnați afumați

Ingrediente: 1 varză albă 2-3 cârnați de casă, afumați 1 ceapă 1 ardei gras roșu 2-3 roșii de grădină 150 g fleică de porc sare piper 2 foi de dafin 1 crenguță de cimbru – mod de preparare – Fleica de porc se taie în cuburi și se pune la prăjit până se formează jumăriși

TAS

RETETA | Varză călită (de post)

Ingrediente: 2 kg varză albă 2 cepe 200 ml ulei sare piper 400 g roșii de grădină 2-3 foi de dafin cimbru zeamă de lămâie după gust 2 căței de usturoi 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Se toacă varza fideluță și se freacă cu sare și puțin piper. Se lasă așa la odihnit

RETETA | Escalop de porc cu ciuperci şi sos alb

Ingrediente: 700 g cotlet de porc tăiat felii 250 g ciuperci 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 lingură smântână 250 ml supă de legume 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparate: Pentru început, se bate carnea pe ambele părţi, dacă aceasta este tăiată în felii mai groase, apoi se condimentează. Ciupercile de

RETETA | Miniprăjituri cu mousse de ciocolată

Ingrediente: Pentru blat ● 2 ouă ● 75 g zahăr ● 1 lingură cacao ● 50 g făină ● 1 lingură unt Pentru mousse-ul de ciocolată neagră ● 300 ml smântână lichidă ● 100 g ciocolată neagră ● 1 lingură esenţă de rom ● 2 linguri apă rece ● 5 g gelatină Pentru mousse-ul de

RETETA | Tartă cu cremă de lămâie

Ingrediente: PENTRU CREMA DE LĂMÂIE 5 gălbenuşuri de ou 450 ml lapte condensat îndulcit 225 ml suc de lime proaspăt stors Coaja de la ½ lime PENTRU BLAT 10 biscuiţi graham 50 g zahăr 5 linguri unt topit Frişcă pentru servit Mod de preparare: Timp de preparare: 15 minute Timp de gătit: 15 minute plus timp de răcire

RETETA | Tortellini cu sos de roşii

Ingrediente: 1 pachet tortellini 1 fir praz subţire 1 morcov mic 1 rădăcină pătrunjel 1 cană pastă tomate ulei de măsline, oregano 2-3 frunze salvie puţin caşcaval pentru decor Mod de preparare: Morcovul şi pătrunjelul se dau pe răzătoarea mică. Se călesc în ulei, se adaugă prazul tocat foarte fin şi pasta de tomate. Se

RETETA | Salată de pui cu avocado

Ingrediente: ● 400 g piept de pui dezosat ● 2 avocado ● 1 ardei ● 150 g porumb dulce la cutie ● sare ● ulei ● 1 linguriţă paprică dulce ● 100 g varză roşie ● 100 g varză albă ● 1 pungă mix salată ● 1 lingură zeamă de lămâie ● câteva fire de

RETETA | Chec cu glazură de ciocolată

Ingrediente: 240 g făină 100 g unt 175 g nuci 100 ml suc de mere călduţ 1-2 linguriţe îndulcitor 175 g stafide 3 ouă 1 praf sare ½ linguriţă praf de copt Pentru glazură 100 g unt 50 g nuci mărunţite 300 g ciocolată neagră fără zahăr Mod de preparare: Mixezi untul moale cu îndulcitorul,

RETETA | Mucenici moldoveneşti

Ingrediente: 1 kg făină 2 linguri zahăr 200 ml apă minerală 100 ml ulei 1/2 cub drojdie proaspătă 200 g miere 300 g nucă măcinată Pentru sirop: 200 g zahăr 200 ml apă Mod de preparare: Amesteci uleiul cu apa și sarea. Freci drojdia cu 2 linguri de zahăr până devine lichidă. Torni apa peste

RETETA | Salată de fructe de mare

Ingrediente: ● 300 g fructe de mare congelate ● 2 ardei capia ● 6-8 frunze de salată ● 2 linguri zeamă de lămâie ● 1 lingură ulei ● sare ● 1 linguriţă paprică Mod de preparare: Aşezi pe foc o oală cu apă şi sare. Când apa dă în clocot, pui fructele de mare, le

RETETA | Somon cu cartofi la cuptor

Ingrediente: ● 4 fileuri de somon ● 16 cartofi mici ● 200 g caşcaval răzuit ● sare ● zeama de la ½ lămâie ● ulei ● 8 bucheţele de broccoli ● fire de busuioc proaspăt Mod de preparare: Aşezi pe foc o cratiţă cu apă şi sare. Speli cartofii. Când apa clocoteşte, adaugi cartofii cu

RETETA | Paste cu sos de roșii, mozzarella și usturoi

Ingrediente:    3 rosii mari (2 1/2 cani de rosii tocate)    paste (am folosit penne)    4 lingurii de bulion de rosii    1/2 lingurita de sare    1 lingura ulei de masline    6 catei de usturoi    60 g mozzarella proaspata    3 linguri unt    piper    busuioc Mod de preparare: Se taie rosiile marunt, in cubulete. Adaugati 1/2 lingurita de

RETETA | Salată cu scrumbie marinată

Ingrediente: 300 g scrumbie marinată 1 ceapă 1 ardei galben 1 morcov 1 ţelină mică 2 linguri maioneză 100 g iaurt 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Combini maioneza cu iaurtul. Ceapa, ardeiul şi scrumbia le tai fâşii subţiri. Morcovul şi ţelina curăţate le dai prin răzătoarea mare. Amesteci toate ingredientele, le stropeşti cu zeama de lămâie

RETETA | Miniprăjituri cu mascarpone

Ingrediente: Pentru blat ● 300 g iaurt ● 150 g făină ● 1 linguriţă praf de copt ● 1 praf de sare ● 50 ml ulei ● 150 g zahăr ● 4 linguri cacao Pentru cremă ● 250 g mascarpone ● 250 ml frişcă lichidă ● 150 ml lapte condensat ● 10 g gelatină ●

RETETA | Ecler cu zmeură şi frişcă

Ingrediente: Pentru blat: apă- 150 ml ulei- 75 ml făină- 100 g ouă- 3 buc un praf de sare Crema de zmeură: ciocolată albă- 100 g smântână lichidă- 50 g crème patisserie- 100 ml zmeură zdrobită- 100 g piure de zmeură- 2 linguri (din 100 g zmeură mixată) Mod de preparare: Pentru cojile de eclere,

RETETA | Prajitură cu biscuiți și banane

Ingrediente: Baza- 24 biscuiti.Umplutura – 2 banane.Crema- 500 ml lapte, 3 linguri amidon, 1 lingura faina, 2 linguri cacao, 50 gr ciocolata, 1 ou, 10 gr zahar vanilat, 90 gr zahar, 1 lingurita esenta de rom.Decor – 100 gr ciocolata, 30 gr nuca de cocos. Mod de preparare: Preparare Crema Amestecam 200 ml lapte cu

RETETA | Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată

Ingrediente: Pentru a prepara blatul: 6 oua 3 linguri de zahar arome 6 linguri de ulei 6 linguri de lapte 8 linguri cu varf de faina 100 de grame stafide 100 de grame de ciocolata o jumatate de lingurita de praf de copt Pentru a prepara crema de brânză: 300 de grame de branza de

RETETA | Chec pufos cu merișoare și stafide

Ingrediente: 5 oua, 220 gr faina, 180 gr zahar , 1 plic zahar vanilat, 5 gr praf de copt , 6 linguri apa minerala, 7 linguri ulei, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta de trandafir,  100 gr merisoare confiate, 100 gr stafide aurii, 50 gr stafide brune, 1 lingurita zahar pudra vanilat -pentru decor.

RETETA | Negresă cu vişine, nuci şi ciocolată

Ingrediente: 200g visine fara samburi 100 g ciocolata neagra 50 g ciocolata alba 4 oua 150 g unt 130 g zahar 100 g faina 2 linguri praf de cacao 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare 100 g nuci macinate 1 varf cutit scortisoara Mod de preparare: Rupi ciocolata neagra si o topesti

RETETA | Supă rusească de sfeclă cu iaurt

Ingrediente: ● 500 g sfeclă coaptă ● 200 g castravete verde ● 1 legătură mărar ● 300 g iaurt gras ● 1 legătură ceapă verde ● 2 linguri oţet ● sare ● piper Pentru servit ● ouă fierte ● frunze de mărar Mod de preparare: Dai sfecla prin răzătoarea cu găuri mari. Tai ceapa şi

RETETA | Rulouri cu legume

Ingrediente:  8 – 10 foi de plăcintă 200 g ciuperci proaspete 1 morcov 1 dovlecel mic 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 2-3 fire ceapă verde 1 lg pesmet pătrunjel cimbru sare piper Mod de preparare: Se toacă ciupercile şi ardeiul cubuleţe, ceapa verde se taie cât mai subţire, morcovul se dă pe răzătoare şi

RETETA | Smoothie cu sfeclă, măr şi citrice

Ingrediente: ● 3 sfecle mici ● 2 mere ● zeama de la 1 lămâie ● zeama de la 1 portocală ● frunze de pătrunjel, pentru decor Mod de preparare: Cureţi sfeclele de coajă şi le tai sferturi. Îndepărtezi coaja şi cotorul de la mere. Mixezi totul într-un blender până obţii un piure fin. Îl diluezi

RETETA | Paste cu sote de broccoli

Ingrediente: 250 g broccoli 1 ceapă mare 100 g fasole galbenă 400 g spaghete 75 g unt 200 g bacon feliat subţire 100 g porumb fiert 100 ml vin alb sec 100 g măsline fără sâmburi sare piper oregano Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa. Rupi bucheţelele de broccoli, le speli şi le fierbi

RETETA | Ruladă de spanac cu brânză

Ingrediente: 450 g spanac 3 ouă 2 cepe 2 morcovi 30 g mozzarella 120 g brânză slabă de vaci pătrunjel 1 căţel de usturoi fulgi de ardei iute sare piper Mod de preparare: Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Opăreşti frunzele de spanac şi le storci bine în mâini

RETETA | Ruladă cu blat de migdale

Ingrediente: Pentru blat ● 100 g migdale ● 25 g făină ● 2 ouă ● 2 albuşuri ● 120 g zahăr ● 20 g unt topit Pentru cremă ● 200 g unt ● 120 g zahăr ● 300 ml smântână dulce ● 30 g făină ● 1 ou ● 1 plic zahăr vanilat ● 150

RETETA | Tartă fără aluat cu ciuperci şi praz

Ingrediente: 30 g caşcaval ras 2 fire praz tăiate 50 g pesmet cimbru 2 linguriţe unt 120 g brânză de vaci 1 ou 250 g ciuperci tăiate sare piper Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi ciupercile şi prazul şi laşi pe foc până se mai înmoaie. Adaugi sare, piper şi cimbru după gust. Amesteci brânza

RETETA | Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi nucă

Ingrediente: 240 g lapte bătut 110 g unt 300 g zahăr brun 2 ouă 1 lingură esenţă de vanilie 250 g făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguri pudră de cacao Pentru glazură 100 g unt 6 linguri lapte 150 g zahăr brun 100 g nuci mărunţite Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul la 176

RETETA | Salată cu scrumbie marinată

Ingrediente: 300 g scrumbie marinată 1 ceapă 1 ardei galben 1 morcov 1 ţelină mică 2 linguri maioneză 100 g iaurt 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Combini maioneza cu iaurtul. Ceapa, ardeiul şi scrumbia le tai fâşii subţiri. Morcovul şi ţelina curăţate le dai prin răzătoarea mare. Amesteci toate ingredientele, le stropeşti cu zeama de lămâie

Share This Article:

close