Category Archives: Retete

RETETA | Pui prăjit crocant

Ingrediente: 8 bucăţi de pui (pulpe, aripioare, piept) 200 g făină 2 linguriţe usturoi granulat 2 linguriţe pudră de ceapă 2 linguriţe sare 2 linguriţe piper 2 linguriţe boia dulce 1/2 linguriţă boia iute 4 ouă 600 ml apă minerală 2 linguriţe sos de ardei iute 1 linguriţă bicarbonat de sodiu Ulei pentru prăjit Mod

RETETA | Paste cu pui la cuptor

Ingrediente: 250 g paste 1 piept de pui 2 căţei usturoi 1 ceapă 250 ml smântână 150 g mozzarella 30 g unt 1 lg cimbru sare, după gust piper, după gust 1 legătură pătrunjel 50 ml vin alb, sec 40 ml ulei de măsline Mod de preparare: Pui apa cu sare, la fiert. După ce

RETETA | Paste cu bacon şi cimbru

Ingrediente: 400 g paste 400 g ciuperci 300 g bacon 3-4 roşii busuioc verde sare piper 3 lingurite ulei de măsline 50 g unt 1-2 crengute cimbru Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească

TAS

RETETA | Budincă de cartofi cu brânză

Ingrediente: 800 gr cartofi fierti in coaja, 250 gr branza telemea, 100 gr cascaval, 2 oua, 200 gr smantana fermentata 18%, sare si pipier dupa gust, 50 gr unt. Mod de preparare: Intr-un bol adaugam : branza si cascavalul razuite, smantana, ouale, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Cartofii

RETETA | Ruladă de cașcaval cu măsline

Ingrediente: 150 gr cascaval, 15 masline negre fara sambure. Mod de preparare: Cascavalul taiat felii se pune intr-un vas pe bain-marie si se amesteca pana se topeste complet. Se intinde 1 folie de aluminiu si 2 bucati de folie alimentara, suprapuse una peste alta. Asezam cascavalul pe folia alimentara si cu ajutorul unei linguri intindem

RETETA | Înghețată de casă cu biscuiți

Ingrediente: 250 ml smantana pentru frisca 200 ml lapte conndensat 100 gr biscuiti cu cacao 1/2 lingurita esenta vanilie Mod de preparare: Maruntim biscuitii cu cacao. Frisca se bate pana obtinem o spuma densa , adaugam laptele condensat , vanilia si biscuitii. Amestecam usor pana se incopreaza toate ingredientele. Compozitia formata se pune intr-o caserola ,

RETETA | Dovlecei cu piept de pui şi caşcaval

Ingrediente: 1 piept de pui, dezosat 2-3 dovlecei 150 g caşcaval sau brânză 3 ouă 3-4 linguri ulei pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai pieptul de pui bucăţele şi îl căleşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, până când îşi schimbă culoarea. Speli dovleceii, le tai capetele şi îi scobeşti în interior. Toci miezul

RETETA | Brioşe pufoase

Ingrediente: 1-2 banane pisate 4 ouă fructe de pădure – la alegere Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la cea mai mare treaptă şi pregăteşte o tavă de brioşe. Pisează bine bananele. Bate ouăle şi adaugă-le peste banane. Dă cu puţin ulei/unt tava. Pune 2-3 fructe (zmeură/afine etc.) în fiecare cupă a tăvii. Toarnă aluat peste.Dă

RETETA | Cartofi cu brânză şi şuncă

Ingrediente: 8 cartofi potriviţi 200 g unt 100 g telemea de oaie 150 g caşcaval 150 g şunculiţă afumată 1/2 lingurita verdeaţă uscată (rozmarin) sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de preparare:  Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă şi dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.

RETETA | Dulceaţă de ardei iuţi

Ingrediente: 1 kg ardei iuţi, diferite soiuri 500 g zahăr 1 l oţet Mod de preparare: Pentru început, spală bine ardeii, taie-i pe jumătate şi curăţă-i de seminţe, dacă nu vrei să obţii o dulceaţă de-a dreptul periculoasă pentru stomacul tău. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunţeşte bine de tot ardeii. Într-o crăticioară, fierbe

RETETA | Pește cu lămâie în sos de roșii

Ingrediente: 4 bucati peste macrou, 4 linguri ulei, 1 bucata lamaie, 4 bucati rosii (pulpa pasata), piper si sare dupa gust, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 2-3 fire patrunjel, 1 bucata ceapa rosie. Mod de preparare: Pestele se spala, se curata de intestine si se portioneaza in bucati potrivite. Lamaia se taie felii subtiri

RETETA | Pui cu ciuperci şi spanac

Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapă medie 200 g ciuperci 750 g pulpe superioare de pui 60 ml masala 125 ml supă clară de pui 1 lingură cimbru 160 ml lapte bătut 1 lingură zeamă de lămâie 150 g spanac Mod de preparare: Încinge o lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu

RETETA | Salată de avocado cu ceapă şi roşii

Ingrediente: 1 roşie mare, tăiată felii groase ½ avocado, feliat ceapă roşie, tăiată rondele 6 roşii cherry, tăiate jumătăţi tarhon, după gust 1 lingură ulei de măsline ½ linguriţă oţet Mod de preparare: Pui roşiile, avocado şi ceapa tăiată pe o farfurie mică, presari frunzele de tarhon şi le stropeşti cu ulei şi oţet. Condimentezi

RETETA | Salată cu bacon

Ingrediente: 2 felii bacon 4 ouă de prepeliţă fierte 4 roşii cherry 100 g baby spanac 100 g salată verde 50 g salată roşie 100 g rucola Pentru dressing sare 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie  2 linguriţe muştar 1 linguriţă miere crutoane Mod de preparare:  Rumeneşti feliile de ba­con până

RETETA | Ciuperci coapte cu ouă

Ingrediente: 2 ciuperci portobello mari 1 căţel de usturoi 4 fire de cimbru Ulei de măsline 2 ouă 2 roşii medii 30 g rucola 2 felii de pâine de secară prăjite Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade. Tapetează o tavă cu foaie de copt. Pune ciupercile cu pălăria jos în tavă. Adaugă

RETETA | Creveţi în sos de unt, pătrunjel şi lămâie

Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 1 lămâie 40 g unt 1 legătură pătrunjel 3 căţei de usturoi sare piper 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare:  Pentru început, curăţă bine creveţii şi ai grijă să nu rămână înveliş tare pe ei. Spală-i şi pune-i deoparte. mărunţeşte usturoiul şi pune-l în tigaia încinsă împreună cu

RETETA | Cotlet de porc cu linte sote

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie toacată mărunt 2 căţei de usturoi zdrobiţi 6 felii de pancetta tocată mărunt 1 lingură rozmarin proaspăt tocat 4 fire de cimbru proaspăt 800 g linte la conservă, scurse şi spălate 125 ml apă 1 lingură zeamă de lămâie 4 x 150 g cotlet de porc

RETETA | Dovlecei la cuptor

Ingrediente: 3 dovlecei mari 200 g de carne tocată de porc 1 lingură de orez sare, piper 150 g de smântână 1 linguriţă cu vârf de făină 1 ceapă mijlocie untdelemn boia   Mod de preparare: Se rade ceapa şi se adaugă peste carnea tocată. Se pune şi orezul împreună cu condimentele şi se amestecă.

RETETA | Vinete pane cu sos de usturoi

Ingrediente: 3 vinete 2 ouă sare piper 3 linguri de făină boia dulce 1 lingură ulei Mod de preparare: Taie vinete rondele de cam un centimetru, dă-le cu sare şi lasă-le pe un şervet absorbant cam 20 de minute. Şterge-le bine apoi prepară pane-ul. Sparge ouăle într-un castron, adaugă sare, piper, boia şi făina. Amestecă

RETETA | Îngheţată de zmeură

Ingrediente: 500 g zmeură 100 g zahăr 200 ml frişcă lichidă 400 g lapte condensat Mod de preparare: Zdrobeşti cu blenderul zmeura cu zahărul până obţii un piure. Separat, mixezi frişca lichidă cu laptele condensat aproximativ 10 minute. Amesteci crema obţinută cu piureul de zmeură. Torni compoziţia într-o caserolă, o închizi şi o dai la

RETETA | Scrijele de cartofi cu sos de iaurt şi usturoi

Ingrediente: 5 cartofi sare piper pentru sos: 1 cutie de iaurt gras 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Curăţă cartofii şi taie-i rondele subţiri. Spală-i bine sub jetul de apă rece până iese marea parte din amidon. Scoate feliuţele de cartofi pe un şervet absorbant şi apoi asezonează-i cu sare şi piper. Încinge o

RETETA | Clătite de dovlecei

Ingrediente: 2 dovlecei 170 g făină 400 ml lapte 100 g caşcaval 2 ouă 1 linguriţă praf de copt 2 linguri ulei sare piper mărar Mod de preparare: Dă dovleceii prin răzătoare şi caşcavalul. Bate ouăle cu sare şi piper şi mărarul tocat. Pune şi dovleceii raşi în acelaşi castron, apoi adaugă făina şi praful

RETETA | Paste cu sos cremos de avocado

Ingrediente: sare grunjoasă 450 g paste linguine 1 avocado, fără sâmbure 50 g busuioc proaspăt 80 ml ulei de măsline ¼ cană seminţe de pin, prăjite 25 g parmezan ras, plus pentru servire 1 cană roşii cherry, tăiate jumătăţi Mod de preparare: Fierbi pastele linguine într-o oală mare cu apă sărată, conform indicaţiilor de pe

RETETA | Tartă cu pere şi smântână

Ingrediente: Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 ou 25 g zahăr 1 praf de sare Pentru umplutură 500 g smântână grasă (25-30 %) 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 4 ouă coajă rasă de lămâie 1 pliculeţ de gelatină 2-3 pere 2 linguri zahăr brun Mod de preparare; Freci zahărul cu

RETETA | Paste picante

Ingrediente: 250 g spaghete 150 g kaizer 1 ardei iute  1 ceapă 50 ml vin roşu 375 g roşii pasate 1 lingură pastă de tomate sare 30 g parmezan busuioc proaspăt, opţional Mod de preparare:  Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Dacă vrei, le poţi fierbe cu 1 minut mai puţin,

RETETA | Supă rece de roşii

Ingrediente: 2 linguri ulei 4 conserve roşii întregi oregano sare piper 1 linguriţă zahăr pătrunjel 3 felii de pâine boia Mod de preparare: Taie pâinea în cubuleţe, unge-o cu ulei şi boia şi bag-o la cuptor pentru a face crutoanele. Pune conservele într-o craţiţă şi asezonează cu sare, piper şi oregano. Lasă să fiarbă cam

RETETA | Frigănele cu dovleac

Ingrediente: 8 felii de pâine toast 3 ouă mari 100 ml lapte integral 100 g piure de dovleac copt 1 praf de sare ¼ linguriţă scorţişoară măcinată 70 g unt 30 g nuci prăjite şi tocate 100 ml sirop de arţar sau miere Mod de preparare: Baţi ouăle cu un tel, adaugi laptele, sarea şi

RETETA | Brioşe cu mere

Ingrediente: 2 căni făină integrală 1 lingură praf de copt ½ linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară măcinată ¾ cană lapte degresat 2 albuşuri ¼ cană ulei vegetal ¼ cană miere 1 cană mere, mărunţite Mod de preparare: Încălzeşti cuptorul. Ungi cu puţin unt sau ulei 12 forme de brioşe. Baţi albuşurile. Separat, combini făina cu

RETETA | Clătite de post

Ingrediente: ½ cană de lapte de soia  ½ cană de apă   ¼ cană de margarină topită  1 lingură de zahăr brun  2 linguri de sirop de arţar  1 cană de făină  ¼ linguriţă sare  Mod de prepare: Într-un bol mare, amestecă laptele, apa, margarina, zahărul, siropul, făina şi sarea. Amestecă şi lasă deoparte pentru 2 ore. Pune puţin ulei într-o tigaie şi încinge-o. Adaugă cu un polonic în tigaie aluat şi acoperă tot fundul tigăii. Lasă să se coacă şi întoarce-o pe cealaltă parte. Serveşte cu dulceaţă sau zahăr pudră. Sursa: https://www.allrecipes.com

RETETA | Paste cu creveţi, praz şi spanac

Ingrediente: 350 g paste gemelli sau fusilli 2 linguri unt 2 bucăţi praz, tăiate în jumătate pe lungime, apoi de-a curmezişul 450 g creveţi proaspeţi, decorticaţi coaja rasă de la o lămâie ¾ cană smântână 12 căni spanac sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor. Le scurgi de apă şi le păstrezi în

Share This Article:

close