Category Archives: Retete

RETETA | Prăjitura cu iaurt şi mere

Ingrediente: 2 mere 2 ouă 200 g iaurt gras 80 ml ulei 250 g făină 120 g zahăr 2 linguri praf de copt Mod de preparare: Dai drumul la cuptor. Amesteci ouăle cu iaurtul şi uleiul. Încorporezi făina cu praful de copt şi zahărul. Descojeşti merele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi le tai cubuleţe,

RETETA | Prăjitură cu nucă şi mascarpone

Ingrediente: 125 g unt 150 g zahăr brut 3 ouă separate 200 g făină cu agent de creştere 160 ml lapte 50 g miez de nucă pentru cremă: 250 g mascarpone 1 lingură zahăr pudră 1 lingură cafea instant 1 lingură apă fierbinte Mod de preparare: Încinge cuptorul la 160 de grade. Tapetează o tavă

RETETA | Salată de vinete cu ardei copţi

Ingrediente: 2-3 vinete medii 3 ardei kapia 1 căţel de usturoi ulei sare maioneză 1 ceapă mică Mod de preparare: Coci ardeii şi vinetele pe plită sau pe grătar, cureţi ardeii de coajă şi îi tai mărunţel. Îi laşi deoparte şi toci vinetele cu o ustensilă de lemn ca să nu înnegrească. Adaugi vinetele tocate

TAS

RETETA | Piure de conopidă cu rozmarin şi usturoi

Ingrediente: 1 conopidă, tăiată în bucheţele 100 g cremă de brânză 2 linguri unt 1 1/2 linguriţă usturoi pisat 1 lingură rozmarin, tocat Mod de preparare: Fierbi apă într-o oală medie. Când a dat în clocot, pregăteşti conopida 8-10 minute sau până este pătrunsă uşor de furculiţă. O scoţi şi o scurgi. Pui conopida cu

RETETA | Broccoli cu sos de soia şi usturoi verde

Ingrediente: 1 broccoli mediu 2 fire de usturoi verde 3 linguri ulei 3 linguri sos soia zeama de la 1 lămâie sare piper negru câteva fire de mărar proaspăt Mod de preparare: Speli broccoli sub jet de apă. Pui apă la fiert cu sare şi când clocoteşte pui bucheţelele de broccoli, le fierbi 7 minute,

RETETA | Chiftele de pui la cuptor

Ingrediente: 1 kg piept de pui fără piele 1 ceapă 10 căţel  usturoi 2 ouă 100g pesmet 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper negru măcinat 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 linguriţa  turmeric 2 linguriţă rozmarin uscat 2 linguri  ulei de măsline 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare:  Spălăm pieptul de pui şi

RETETA | Supă de sparanghel

Ingrediente: 2 Linguri ulei de măsline, 1 ceapă albă tocată mărunt 400 grame de sparanghel, tocat 500 ml supă (zeamă) de pui sau de legume 4 linguri de smântână sare şi piper Mod de preparare: Încinge într-o cratiţă uleiul de măsline, la foc mediu. Căleşte ceapa aproximativ 4 minute sau până când se înmoaie. Pune

RETETA | Budincă de ciocolată şi cafea

Ingrediente: 400 grame budincă gata preparată 60 grame ciocolată neagră minim 70% 40 ml espress coaja rasă de la o jumătate de portocală ¼linguriţă de cardamom 25 ml frişcă bătută ¼  linguriţa de cacao pentru pudră pentru ornat Mod de preparare: Încălzeşte budinca într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugă ciocolata bucăţele, cafeaua, coaja de portocală

RETETA | Aripioare crocante de pui la cuptor

Ingrediente: aprox. 1.5 kg aripioare de pui  tăiate în două, 2 linguriţe de unt nesărat, topit, sos iute tip barbeque, brânză cu mucegai sau caşcaval topit, 1 lingură praf de copt, 2 linguriţe de sare, morcovi şi ţelină pt servire. Mod de preparare: Amestecă sarea şi praful de copt întru-n castron mare, peste care pune

RETETA | Rulouri cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente: 4 ouă mari 60 ml lapte o mână de ceapă verde tocată Sare şi piper după gust o lingură de unt 220 gr brânză cheddar rasă 4 felii de şuncă Mod de preparare: Amestecă ouăle cu laptele şi ceapa verde într-un castron şi asezonează cu sare şi piper. Topeşte untul într-o tigaie de mărime

RETETA | Socată

Ingrediente pentru 10 litri de suc: – 14 flori de şoc din cele mai parfumate – 1 kg zahăr – 2 lamai galbene – 2 lamai verzi (merge şi cu lamai galbene dacă nu aveţi lamai verzi la îndemână) – 10 litri de apă plată – cel puţin 4 zile însorite Mod de preparare: Florile

RETETA | Paste cu ton şi roşii

Ingrediente: 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 ardei rozmarin 300 g paste 2 linguri de ulei 1 lingură boia 1 conservă de roşii tocate 2 conserve de ton Mod de preparare: Curăţă şi toacă mărunt ceapa şi usturoiul, spală ardeiul şi taie-l cubuleţe şi toacă frunzele de rozmarin. Găteşte pastele conform instrucţiunilor de

RETETA | Antricot de viţel în stil mexican

Ingrediente: 2 antricoate medii de viţel cu os 2 linguri sos picant 1 linguriţă boia dulce 1 lingură ulei sare şi piper, după gust ½ linguriţă coriandru măcinat felii de lămâie, opţional roşii cherry sos chimichurri Pentru sos 1 legătură pătrunjel 3 căţei usturoi 1 linguriţă oregano uscat 50 ml ulei de măsline 2 linguri oţet

RETETA | Pandişpan cu iaurt şi vişine

Ingrediente: 300 g făină 75 g unt 200 g zahăr 3 ouă 200 g iaurt grecesc 1 esenţă de vanilie 1 plic praf de copt 1 praf de sare 400 g vişine Mod de preparare: Într-un bol, combini făina, praful de copt şi sarea. Într-un alt vas, mixezi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle, unul

RETETA | Salată cu pepene roşu si creveţi

Ingrediente: 1 pepene roşu de mărime medie, tăiat în cubuleţe (aprox. 1-1,5 kg) 1pepene galben, tăiat cubuleţe (aprox. 300 g) 1 kg creveţi gătiţi şi decorticaţi 200 g struguri albi, tăiaţi în jumătăţi 1 castravete mare fără seminţe, tăiat în cubuleţe 1 portocală medie secţionată în felii 1 ceapă roşie tocată mărunt 1 ardei roşu

RETETA | Paste cu creveţi, praz şi spanac

Ingrediente: 350 g paste gemelli sau fusilli 2 linguri unt 2 bucăţi praz, tăiate în jumătate pe lungime, apoi de-a curmezişul 450 g creveţi proaspeţi, decorticaţi coaja rasă de la o lămâie ¾ cană smântână 12 căni spanac sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor. Le scurgi de apă şi le păstrezi în

RETETA | Prăjitură cu cireşe

Ingrediente: 4 ouă 1 vârf de cuţit 220 g zahăr 200 g făină 10 g praf de copt 150 g lapte cald 80 g unt topit zahăr pudră pentru ornat 300 g cireşe proaspete sau din compot fără sâmburi Mod de preparare: Bate ouăle întregi cu sarea şi zahărul cu ajutorul unui mixer. Adaugă făina

RETETA | Crap în sos de smântână cu usturoi

Ingrediente: 1,5 kg file de crap spalat si sters bine 4-5 rosii coapte 3 catei de usturoi o jumatate de pachet de unt gras o cana de smantana fermentata o lingura de faina o jumătate de pahar de suc de rosii o lingura de patrunjel tocat un fir de cimbru o lingurita de piepr macinat

RETETA | Prăjitură pufoasă cu căpşuni

Ingrediente: 1,8 kilograme de căpşuni 120 g zahăr 2 ouă mari la temperatura camerei 2 liinguriţe extract de vanilie 390 g făinp 3 linguriţe praf de copt 2 linguriţe sare 120 ml lapte Mod de preparare: Încinge cuptorul. Pune căpşunile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi presară peste ele zahăr. Pune-le la cuptor

RETETA | Somon cu usturoi şi sos de roşii

Ingrediente: 1 căpăţână usturoi verde 1 bulb de fenicul 1 buchet roşii cherry 1 lămâie ulei de măsline 4 fileuri de somon 1 legătură mărar Mod de preparare: Taie căpăţâna de usturoi în în felii groase şi apoi zdrobeşte roşiile. Taie în jumătate lămâia şi cealaltă jumătate toac-o în felii. Adaugă o lingură de ulei

RETETA | Chiftele de cartofi cu brânză şi verdeaţă

Ingrediente: 500 g cartofi 100 g brânză telemea 100 g caşcaval 2 ouă 4 linguri făină 2 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 fire ceapă verde 200 g bacon 1-2 linguri bulion 1 linguriţă sare Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în

RETETA | Scoici umplute

Ingrediente: 8-10 paste conchiglioni giganţi 500 g carne tocată 2 cârnaţi cabanoşi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi sare piper 1 ceapă 5 linguri ulei 30 g parmezan pătrunjel busuioc Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o căleşti în patru linguri de ulei până când devine sticloasă. Adaugi carnea şi cârnaţii tăiaţi

RETETA | Chec cu fructe uscate

Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă 350 g fructe uscate 150 g nuci mărunţite 300 g făină 3 linguriţe praf de copt Mod de preparare: Hidratezi fructele uscate în apă clocotită 15 minute. Separat, mixezi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle şi continui să mixezi până se omogenizează. Fructele uscate hidratate le

RETETA | Brioşe cu ciocolată şi sos de caramel

Ingrediente: 250 g zahăr brun 3 ouă 200 g ciocolată neagră 100 g unt 25 g cacao 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare Pentru sosul caramel 300 ml frişcă lichidă 225 g zahăr Pentru decor 150 g nuci Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi,

RETETA | Ouă cu legume

Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 200 g roşii în suc propriu 5 ouă 150 g caşcaval răzuit 1 lingură de ulei fire de pătrunjel 1 linguriţă oregano uscat sare piper Mod de preparare: Ardeii îi tai rondele, iar ceapa verde o tai mărunt.

RETETA | Cotlet de porc cu salată şi orez

Ingrediente: Ingrediente 3 felii cotlet de porc 2 cepe 1 căţel usturoi 100 ml vin alb 300 ml sos de roşii sare piper ulei Pentru garnitură 150 g orez negru 30 g unt sare, după gust Pentru salată 300 g mix de salată de primăvară 200 g roşii cherry 200 g castraveţi 200 g iaurt

RETETA | Melcişori cu brânză şi spanac

Ingrediente: Pentru aluat: 350 ml apă caldă 1 lingură ulei 1 linguriţă oţet 1/2 linguriţă sare 700 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză feta 450 g spanac proaspăt 1 ceapă 3-4 căţei 2 linguri ulei piper 1 legătură mărar Pentru uns: 1 gălbenuş de ou Mod de preparare: Pentru început, amestecă toate ingredientele şi

RETETA | Aripioare cu ghimbir şi miere

Ingrediente: 24 de aripiroare 5 fire de ceapă verde 1 ardei chilli 5 linguri miere 2 linguri sos soia 1 bucăţică ghimbir 5 fire de cimbru Mod de preparare: Taie fin ceapa verde şi chilli, pune-le într-un bol cu mierea şi sosul de soia. Curăţă şi răzuieşte ghimbirul şi pune frunzele de cimbru în bol.

RETETA | Ecler cu zmeură şi frişcă

Ingrediente: Pentru blat: 150 ml apă  75 ml ulei 100 g făină 3 ouă 1 praf de sare Crema de zmeură:  100 g ciocolată albă 50 ml smântână lichidă 100 g crème patisserie 100 g zmeură zdrobită  2 linguri (din 100 g zmeură mixată) piure de zmeură Mod de preparare: Pentru cojile de eclere, puneţi la

RETETA | Ştrudel cu fructe de pădure dulce acrişor

Ingrediente:   8 foi de plăcintă ulei şi unt pentru uns foile 200 g căpşuni 100 g mure 2 linguri afine 3 linguri zahăr 2 linguri amidon 1 lingură zahăr pudră decor  Mod de preparare: Pune fructele într-o cratiţă şi amestecă-le cu zahărul. Lasă să fiarbă 2-3 minute apoi adaugă amidonul dizolvat în apă rece.

Share This Article:

close