Retete

RETETA | Pește cu lămâie în sos de roșii

Ingrediente:

4 bucati peste macrou,

4 linguri ulei,

1 bucata lamaie,

4 bucati rosii (pulpa pasata),

piper si sare dupa gust,

150 ml apa,

1 lingurita amidon,

2-3 fire patrunjel,

1 bucata ceapa rosie.

Mod de preparare:

Pestele se spala, se curata de intestine si se portioneaza in bucati potrivite.

Lamaia se taie felii subtiri si se introduce in fiecare bucata de peste.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei timp de 2-3 minute.

Adaugam pulpa de rosii si se continua fierberea maxim 10 minute.

Sosul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in apa.

Adaugam sare , piper dupa gust apoi il turnam intr-o tava.

Asezam bucatile de peste in sos si introducem tava in cuptorul preincalzit ( la 160C ) pentru 25-30 min.

Se presara cu patrunjel maruntit si se serveste.

Pofta Buna!

Sursa: https://bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page