RETETA | Tartă cu pere şi smântână

Ingrediente:

Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
1 ou
25 g zahăr
1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g smântână grasă (25-30 %)
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
4 ouă
coajă rasă de lămâie
1 pliculeţ de gelatină
2-3 pere
2 linguri zahăr brun

Mod de preparare;

Freci zahărul cu untul până devine spumos. Adaugi oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută, frământând bine până obţii un aluat consistent, uniform şi elastic. Laşi la rece 30 de minute.

Între timp, amesteci smântâna cu zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi, la sfârşit, pui albuşurile bătute spumă.
Întinzi o foaie din aluat, o pui în forma de tartă, inclusiv pe pereţii laterali, torni umplutura şi nivelezi.

Aşezi deasupra feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presari peste ele zahăr brun şi introduci în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute. Când o scoţi, torni deasupra gelatina dizolvată în apă caldă.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close