RETETA | Vinete pane cu sos de usturoi

Ingrediente:

3 vinete

2 ouă

sare

piper

3 linguri de făină

boia dulce

1 lingură ulei

Mod de preparare:

Taie vinete rondele de cam un centimetru, dă-le cu sare şi lasă-le pe un şervet absorbant cam 20 de minute. Şterge-le bine apoi prepară pane-ul. Sparge ouăle într-un castron, adaugă sare, piper, boia şi făina. Amestecă bine să nu aibă cocoloaşe.

Încinge o lingură de ulei în tigaie şi ia fiecare felie de vânătă şi trece-o prin amestecul cu ou. Aşează în tigaie feliile de vinete şi coace-le bine pe ambele părţi. Poţi folosi mai mult pentru a le găti în baie de ulei, însă această variantă e nesănătoasă şi vinetele vor fi îmbibate în ulei, aşa că îţi recomandăm să reduci cantitatea de ulei sau să le găteşti într-o tigaie neaderentă, fără ulei deloc.

Poţi prepara rapid un sos de usturoi din iaurt grecesc ori smântână peste care pui 2-3 căţei de usturoi daţi prin răzătoarea mică şi puţin usturoi verde tocat mărunt deasupra.

Sursa: clickpoftabuna.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close