RETETA | Pui prăjit crocant

Ingrediente:

8 bucăţi de pui (pulpe, aripioare, piept)
200 g făină
2 linguriţe usturoi granulat
2 linguriţe pudră de ceapă
2 linguriţe sare
2 linguriţe piper
2 linguriţe boia dulce
1/2 linguriţă boia iute
4 ouă
600 ml apă minerală
2 linguriţe sos de ardei iute
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amesteci toate condimentele, bicarbonatul de sodiu şi făina. Speli puiul bine şi îl ştergi cu un şervet absorbant. Freci puiul cu puţin ulei şi îl laşi deoparte. Într-un alt castron baţi ouăle cu apa minerală, sare, piper şi sosul iute.

Pui la încins într-o cratiţă înaltă ulei suficient ca să acopere puiul. Lasă-l la încins şi trece câte o bucată de pui prin făina condimentată, ou şi apoi din nou în făină.

Le pui la prăjit şi le laşi la rumenit bine. Le scoţi pe un grătar ca să se scurgă uleiul în exces şi apoi le poţi servi cu un sos de maioneză, ketchup sau sos picant, alături de o porţie de cartofi prăjiţi.

Sursa: https://clickpoftabuna.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close