Retete

RETETA | Budincă de cartofi cu brânză

Ingrediente:

800 gr cartofi fierti in coaja, 250 gr branza telemea, 100 gr cascaval, 2 oua, 200 gr smantana fermentata 18%, sare si pipier dupa gust, 50 gr unt.

Mod de preparare:

Intr-un bol adaugam : branza si cascavalul razuite, smantana, ouale, sare si piper dupa gust.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Cartofii fierti  se curata de coaja si ii taiem in felii potrivite.

Intr-un vas termorezistent ( uns cu unt ) asezam un strat de cartofi alternativ cu un strat de compozitie cu branza.

Vom obtine 3 straturi de cartofi si 3 straturi de compozitie cu branza.

Introducem budinca  la cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 minute sau pana se formeaza o crusta frumoasa.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page