Retete

RETETA | Cotlet de porc cu salată şi orez

Ingrediente:

Ingrediente
3 felii cotlet de porc
2 cepe
1 căţel usturoi
100 ml vin alb
300 ml sos de roşii
sare
piper
ulei
Pentru garnitură
150 g orez negru
30 g unt
sare, după gust


Pentru salată
300 g mix de salată de primăvară
200 g roşii cherry
200 g castraveţi
200 g iaurt
1 căţel usturoi
sare, după gust
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Cotletul de porc îl condimentezi cu sare şi piper şi îl pui într-o tigaie încinsă cu ulei. Îl rumeneşti pe ambele părţi, la foc iute. După aceea, adaugi în tigaie ceapa tăiată solzişori şi usturioul pisat. Acoperi tigaia cu capac şi laşi focul mic. Dpă trei minute, torni vinul. Mai laşi carnea la foc mic patru minute. Adaugi sosul de roşii. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. acoperi tigaia cu capac şi laşi mâncarea să se gătească la foc mic 30-35 de minute.

Pentru garnitură, laşi orezul să se înmoaie în apă rece 30 de minute, apoi îl speli în mai multe ape. Îl fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj, acoperit cu un capac. În timpul fierberii, adaugi sare şi piper după gust şi untul.

Pentru salată, amesteci mixul de salată cu roşiile cherry. Adaugi castraveţii tăiaţi rondele, condimentezi salata cu sare şi torni uleiul de măsline. Iaurtul îl amesteci cu usturoiul pisat şi adaugi puţină sare. Torni peste salată sosul de iaurt.
Serveşti cotletul de porc în sos de roşii cu orez negru şi salată de primăvară.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page