RETETA | Socată

Ingrediente pentru 10 litri de suc:

– 14 flori de şoc din cele mai parfumate

– 1 kg zahăr

– 2 lamai galbene

– 2 lamai verzi (merge şi cu lamai galbene dacă nu aveţi lamai verzi la îndemână)

– 10 litri de apă plată

– cel puţin 4 zile însorite

Mod de preparare:

Florile de şoc se spală foarte bine până nu rămâne fir de praf sau picior de musculiţa pe ele. Zahărul şi florile se împart în mod egal între recipientele utilizate. Se spală bine şi lămâile, se taie în sferturi, se storc, apoi împreună cu zeama se adaugă la restul de ingrediente. Se adaugă apă şi se amestecă până când zahărul se dizolvă.

Apoi se acoperă borcoanele şi se scot la soare în curte, pe balcon sau pe acoperiş. Se lasa aşa cel puţin 4 zile. Nu uitaţi să amestecaţi în suc cel puţin o dată pe zi. După cele 4 zile, sucul se strecoară şi se pune în sticle. Se păstrează la rece.

Sursă: Petitchef.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close