RETETA | Melcişori cu brânză şi spanac

Ingrediente:

Pentru aluat:

350 ml apă caldă
1 lingură ulei
1 linguriţă oţet
1/2 linguriţă sare
700 g făină
Pentru umplutură:
400 g brânză feta
450 g spanac proaspăt
1 ceapă
3-4 căţei
2 linguri ulei
piper
1 legătură mărar
Pentru uns:
1 gălbenuş de ou

Mod de preparare:

Pentru început, amestecă toate ingredientele şi frământă până se obţii un amestec omogen. Acoperă-l cu un prosop curat şi lasă-l la odihnit pentru 15 minute. După cele 15 minute, împarte aluatul în 5 părţi egale, pune ulei pe blatul de lucru şi întinde cu sucitorul discuri de aluat de mărimea unei palme.  Aşează fiecare disc pe farfurie, unge-l cu ulei şi repetă procedeul până termini discurile de aluat.

Acoperă totul şi lasă 10 minute să se odihnească.
Între timp, curăţă şi taie mărunt o ceapă şi pune-o la călit într-o lingură de ulei, alături de usturoiul tocat mărunt şi spanacul. Lasă la călit până lichidul se evaporă, condimentează cu piper şi lasă amestecul la răcit.
După ce s-a răcit, pune amestecul de spanac peste brânza mărunţită în prealabil într-un bol. Amestecă totul, pune mărarul tocat şi lasă amestecul deoparte.

Sursa: clickpoftabuna.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close