RETETA | Chiftele de pui la cuptor

Ingrediente:

1 kg piept de pui fără piele
1 ceapă
10 căţel  usturoi
2 ouă
100g pesmet
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper negru măcinat
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 linguriţa  turmeric
2 linguriţă rozmarin uscat
2 linguri  ulei de măsline
1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare: 

Spălăm pieptul de pui şi apoi îl dăm prin maşina de tocat. Tocăm mărunt ceapa , usturoiul, pătrunjelul verde şi le adăugăm peste carnea tocată . Adăugăm peste carnea tocată două ouă , sarea , piperul, boiaua de ardei dulce, rozmarinul şi turmericul. Amestecăm bine compoziţia şi adăugăm pesmet până când obţinem o compoziţie omogenă . Formăm chifteluţele şi le aşezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem chiftelele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute . După 30 de minute scoatem chiftelele de la cuptor şi le servim alături de un piure de cartofi sau o mazăre sote.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close