RETETA | Paste cu creveţi, praz şi spanac

Ingrediente:

350 g paste gemelli sau fusilli
2 linguri unt
2 bucăţi praz, tăiate în jumătate pe lungime, apoi de-a curmezişul
450 g creveţi proaspeţi, decorticaţi
coaja rasă de la o lămâie
¾ cană smântână
12 căni spanac
sare
piper

Mod de preparare:

Fierbi pastele conform instrucţiunilor. Le scurgi de apă şi le păstrezi în acelaşi vas. Separat, fierbi spanacul şi îl scurgi de apă.
Între timp, încălzeşti untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Adaugi prazul, apoi sare şi piper după gust. Amesteci ocazional.

Laşi până când bucăţile de praz s-au înmuiat, 3-5 minute.

Adaugi creveţii şi coaja de lămâie, continuând să amesteci, până când creveţii au devenit opaci, încă 4-5 minute. Încorporezi smântâna şi mai pui sare după gust în vasul în care ai păstrat pastele, apoi le laşi la foc mediu, până când amestecul s-a îngroşat puţin, 1-2 minute. Adaugi mixtura de creveţi şi spanacul. Amesteci şi serveşti mâncarea caldă.

Sursa: https://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/shrimp-leek-spinach-pasta

Foto:
https://cdn-image.realsimple.com/sites/default/files/styles/video_image_1/public/shrimp-leek-pasta.jpg?itok=sV_wrYqe

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close