Retete

RETETA | Fasole cu costiţă

Ingrediente:

500 g fasole boabe albă
700 g costiţă de porc
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
1 morcov potrivit
2 linguri ulei
3 linguri pastă de roşii
1 crenguţă de cimbru
piper
sare

Mod de preparare:

Se lasă fasolea la ­înmuiat câteva ore, în apă rece, se strecoară şi se fierbe câteva minute, în două ape ­care se aruncă. În cea de-a treia apă, se adaugă crenguţa de cimbru şi se lasă să fiarbă pe ­jumătate. Cât timp ­fierbe fasolea, ­separat, se călesc ceapa tocată mărunt, morcovul şi ardeiul ­tăiaţi cubuleţe sau daţi pe răzătoarea mare. Se adaugă costiţa de porc porţionată, puţină apă caldă şi se fierb împreună, ­până când carnea este ­bine pătrunsă. Se toarnă legumele şi costiţa peste fasole, se adaugă pasta de roşii, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să clocotească împreună ­câteva minute, pentru a se combina aromele. Fasolea cu costiţă se serveşte caldă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page