InfractionalLocal

Botoșănean în stare de ebrietate, depistat la volanul unui scuter, deși nu deținea permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut au depistat în trafic un cetățean român care conducea un scuter, deşi consumase băuturi alcoolice și nu deținea permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 13 mai a.c., în jurul orei 22.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe raza localității Horodiștea, comuna Păltiniș, județul Botoșani, un scuter marca Piaggio, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani.
Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul nu era coerent în vorbire și emana o halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Poliţiei Rutiere Darabani, în vederea testării cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei. În urma testării, a rezultat o alcoolemie de 0.66 mg/alcool pur în aerul respirat.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, colegii noștri au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Dorohoi pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page