Meteo

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 13 mai – 10 iunie. Vremea se încăzește, dar va ploua în majoritatea țării. În unele zone vor fi vijelii puternice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nordice, centrale, estice și local în cele sudice.

Sunt așteptate cantități importante de apă, fiind vorba despre valori de 15-25 de litri pe metrul pătrat. Izolat, peste 40 de litri pe metrul pătrat, pe secvențe scurte de timp. Și în Capitală vor fi averse, posibil și descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 45-50 de km/h. În prima jumătate a săptămânii, maximele vor fi cuprinse între 14 și cel mult 22 de grade, au spus meteorologii.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în vestul și sud-vestul teritoriului, în timp ce în rest vor fi în general apropiate de mediile multianuale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara.Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare local în estul și sudul țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

Vremea, 14 mai

Prognoza meteo pentru ziua de 14 mai arată că vântul va sufla cu intensitate pe parcursul zilei. În București, cerul va fi parțial noros, iar maximele se vor situa între 19 și 21 de grade Celsius. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 7 și 9 grade Celsius.acum 3 ore

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page