Politic

Cătălin Silegeanu: Spitalul de Îngrijiri Paliative din Botoșani stă închis de aproximativ doi ani

Ne confruntăm cu o situație tragică și inadmisibilă, care afectează direct viețile celor mai vulnerabili dintre noi. Spitalul de Îngrijiri Paliative din Botoșani, o unitate medicală menită să aducă alinare și suport celor aflați în stadii terminale ale unor boli cronice grave, stă închis de aproximativ doi ani. Această instituție, finalizată în proporție de 90%, rămâne blocată din cauza incompetenței și neglijenței decidenților de până acum, în frunte cu actualul primar, Cosmin Andrei.

Cum am ajuns aici? Încă din 2013, acest proiect a fost demarat cu speranță și așteptări mari. Cu toate acestea, sub administrația lui Cosmin Andrei, lucrările au stagnat, iar neregulile tehnice au fost ignorate. Firma de construcții angajată a intrat în faliment, lăsând în urmă un șantier plin de probleme: termoizolația necorespunzătoare, uși și lifturi neconforme, instalații de gaze medicale nefuncționale. Cosmin Andrei nu a făcut nimic pentru a remedia aceste situații, lăsându-ne în fața unui dezastru administrativ.

Rezultatul? O unitate medicală care ar fi trebuit să fie un sanctuar de speranță și alinare, rămâne un monument al eșecului și al nepăsării. În timp ce pacienți în suferință și familiile lor așteaptă cu disperare un loc unde să primească îngrijiri adecvate, acest spital stă nefolosit. Și să ne amintim că, în plină pandemie, când nevoia de astfel de facilități a fost acută, spitalul a rămas sub lacăt, incapabil să ofere ajutorul necesar.

Dragi botoșăneni, este timpul să spunem stop acestei incompetențe crase! Este timpul să ne unim forțele pentru a transforma această tragedie într-un simbol al renașterii și al speranței. Ca viitor primar, mă angajez să efectuez un audit detaliat al lucrărilor efectuate și al fondurilor alocate, pentru a înțelege exact unde s-au produs erorile și cine trebuie tras la răspundere.

Voi aloca imediat resursele necesare pentru a corecta toate problemele tehnice identificate, astfel încât spitalul să poată fi recepționat și pus în funcțiune fără întârziere. Voi colabora cu specialiști în construcții și în domeniul medical pentru a ne asigura că toate standardele sunt respectate și că spitalul oferă cele mai bune condiții pentru pacienți. În tot acest timp, vom asigura o comunicare constantă cu cetățenii, oferindu-vă actualizări periodice despre stadiul lucrărilor și măsurile luate pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Și cred că este imperios să implementăm un sistem de monitorizare și control riguros pentru toate proiectele de infrastructură, pentru a ne asigura că fondurile publice sunt utilizate eficient și responsabil.

Aceste măsuri nu sunt doar promisiuni electorale, ci angajamente ferme pentru a aduce o schimbare reală în comunitatea noastră. Nu mai putem permite ca incompetența și nepăsarea să ne saboteze viitorul. Este timpul pentru o administrație dedicată, transparentă și responsabilă, care să pună pe primul loc interesele cetățenilor.

Împreună, putem transforma acest spital într-un simbol al speranței și al vieții. Împreună, putem asigura că astfel de situații devin doar o amintire tristă din trecut.

Material realizat de SC Modern Art Design SRL, la comanda partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page