Retete

RETETA | Supă de roşii

Ingrediente (1 porţie):

25 g ceapă
1 căţel de usturoi
3 roşii uscate în ulei
1 lingură ulei de măsline
400 g roşii de la conservă, tocate
200 ml supă de legume
1 linguriţă cimbru uscat
2 linguri iaurt degresat
2 felii de pâine din grâu integral
sare
piper
ulei din seminţe de dovleac, opţional

Mod de preparare:

Toci ceapa şi mărunţeşti usturoiul. Tai roşiile deshidratate în bucăţi mici. Adaugi uleiul de măsline într-o oală mică şi îl încingi la foc mediu, apoi adaugi ceapa şi usturoiul. Le căleşti 2 minute, până îşi eliberează aroma.

Adaugi în oală roşiile tocate de la conservă, roşiile deshidratate, supa de legume şi cimbrul. Fierbi la foc mic aproximativ 15 minute, apoi dai supa la blender şi o mixezi până devine cromoasă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Torni supa într-un bol şi o serveşti cu iaurtul degresat. Dacă vrei, o decorezi cu un strop de ulei din seminţe de dovleac. Serveşti cu felii de pâine integrală.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page