Local

Ședință operativă cu șefii structurilor aflate în subordinea MAI din județul Botoșani

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani a convocat astăzi o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.

La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru – Inspector Șef al ISU Botoșani, Colonel Cristian Boariu – Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, Comisar șef Marian Grigoriu – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani și subcomisar de poliție Ioan Ioanasciuc – șef Biroul pentru Imigrări al județului Botoșani.

În cadrul ședinței au fost analizate rezultatele măsurilor dispuse de structurile MAI în județul Botoșani, în minivacanța prilejuită de 1 Mai și Sărbătorile Pascale și au fost trecute în revistă evenimentele publice cu participare numeroasă organizate în următoarea perioadă.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu efective de poliție, pompieri și poliție locală, vor asigura ordinea și siguranța publică și vor fi alături de botoșănenii care vor participa la Zilele municipiului Botoșani la Parcul de Agrement Cornișa AquaPark, Târgul Meșterilor Populari, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani pe Pietonalul Unirii și Târgul Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Taurine și Produse Traditionale, organizat la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor Popauți.

De asemenea, jandarmii vor asigura ordinea și liniștea publică pe 10 mai la Hramul Mănăstirii Zosin.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Este o perioadă plină de evenimente cu participare numeroasă, iar toate măsurile dispuse sunt pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și au un caracter preventiv. Ne dorim ca botoșănenii să se bucure în liniște de aceste evenimente organizate special pentru ei. Totodată, le mulțumesc tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne care au fost și sunt mobilizați zilnic, în această perioadă, pentru profesionalism și implicare în gestionarea tuturor situațiilor.”

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizate pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetățenilor. Scopul prezenței forțelor de ordine în spațiul public este unul preventiv. Le recomandăm cetățenilor să aibă un comportament care să nu contravină normelor de conviețuire socială și să evite implicarea în stări conflictuale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page