Retete

RETETA | Varză călită cu costiță afumată

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 1 kg varza noua
  • 300 g costita afumata
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • 1 lingura bulion
Mod de preparare:
Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam cepa.Lasam la calit circa 5 minute.

Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam putin sa se inabuse. Intre timp intr-o tigaie separat prajim in putin ulei costita afumata. O scoatem din tigaie pe o farfurie.

Peste varza adaugam o cana de apa,ca aceasta sa incepa sa fiarba,si adaugam sarea, piperul si cimbrul. Amestecam. Dupa 10 minute, daca apa s-a evaporat mai punem putina si adaugam costita prajita si bulionul.

Mai lasam la calit 20-25 de minute, acoperita cu un capac.

Stingem focul, garnisim cu putina verdeata proaspata si servim!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page