Retete

RETETA | Somon cu lămâie şi portocală

Ingrediente:

1,3 – 1,4 kg file de somon (fără piele)
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
1 portocală, tăiată felii subţiri
1 lămâie, tăiată felii subţiri
12 crenguţe de cimbru proaspăt

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul la foc mare, aşezi somonul pe o tavă nu foarte adâncă, tapetată cu hârtie de copt. Stropeşti peştele cu puţin ulei de măsline şi îl condimentezi cu ¾ linguriţă de sare şi ½ linguriţă de piper. Aşezi în tavă şi peste somon feliile de portocală şi cele de lămâie. Pui crenguţele de cimbru din loc în loc.

Dai tava la cuptor până când se rumeneşte somonul şi este pătruns, aproximativ 20-25 de minute. Foloseşti 2 spatule mari şi muţi cu grijă somonul pe un platou mare, apoi decorezi cu feliile de lămâie şi portocală, iar deasupra pui crenguţe de cimbru.

Sursa: www.realsimple.com

Foto: backtoorganic.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page