Local

Protest spontan într-o instituție din Botoșani – FOTO

Astăzi, 16 mai 2024, angajații APM Botoșani au declanșat un protest spontan împotriva discriminării salariale, prin întreruperea activității pentru o perioada de câteva ore.
Nemulțumirea acestora este legată de faptul că procedura de avizare a proiectului de Lege PL-x nr. 67/2024, privind aprobarea OUG nr. 128*) din 28 decembrie 2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară este mult întârziată în comisiile de specialitate . În prezent, din cele 7 avize necesare, proiectul mai necesită doar avizul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, pentru a putea fi depus la Comisia pentru buget, finanțe și bănci și Comisia pentru muncă și protecție socială în vederea depunerii rapoartelor pentru votul în plenul Camerei Deputaților. Termenul pentru depunerea raportului – 19.03.2023 a fost depășit.
Precizăm faptul că OUG 128/2023 nu a inclus și sectorul de activitate bugetară care vizează domeniul protecției mediului, ceea ce a condus la apariția unor diferențe salariale față de alte sectoare de activitate bugetară.
Angajații APM Botoșani nu cer decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții județene.
Menționăm faptul că, în prezent, angajații Agenției de Protecția Mediului Botoșani sunt afectați de discriminările salariale, de salariile mici comparativ cu volumul mare de muncă, de personalul insuficient, de echipamentele folosite uzate moral și fizic și sunt pregătiți ca în cazul neadoptării PLX 67/2024 în Camera Deputaților, să inițieze formele de protest prevăzute de normele legale în vigoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page