Retete

RETETA | Pui umplut cu parmezan și glazură de căpșune

Ingrediente:

  • 3 cani capsune proaspete, taiate in sferturi sau jumatati
  • 2 linguri otet alb
  • 1/4 cana capsune confiate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 6 jumatati de piept de pui dezosate si depielitate
  • 60g parmesan (poate fi inclocuit cu branza cheddar)
  • 6 frunze mari de busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, pisati

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul al 200oC.

Intr-o tava adauga capsunele proaspete, pe cele confiate si otetul. Amesteca bine, apoi adauga sarea si piperul. Lasa totul de-o parte.

Intre timp, cu ajutorul unui cutit formeaza “buzunare” in jumatatile de piept de pui. Taie parmezanul in sase bucati egale. Adauga in fiecare bucata de pui o frunza de busuioc si o bucata de parmezan. Pentru ca parmezanul sa nu iasa, inchide “buzunarele” cu ajutorul unor scobitori.

Asezoneaza apoi puiul cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si usturoiul si lasale timp de 30 de secunde la fos mediu. Adauga apoi puiul si gateste-l timp de 5 minute sau pana devine auriu, avand grija sa-l ntorci pe ambele parti.

Tranfera totul intr-o tava de copt si coace puiul timp de 5 minute. Adauga apoi si tava cu capsune la cuuptor. Continua coacerea timp de 10-15 minunte, sau pana cand puiul este bine patruns si are o culoare maronie.

Serveste puiul cu sosul de capsune pe deasupra. Merge de minune alaturi de o garnitura de orez si de un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page