Meteo

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 7 mai – 3 iunie. Vremea în următoarea lună va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult în primele două săptămâni.

“Vremea va deveni instabilă şi vor fi fenomene extreme cu ploi, vijelii și grindină. De miercuri vremea se răcește în toată țara, vor fi diferențe termice de peste 10 grade în 24 de ore. Meteorologii estimează o încălzire din 15 – 16 mai, până atunci valorile termice se vor situa ușor sub normalul perioadei din calendar”,  spun specialiștii de la ANM.

Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 6 – 13 mai

Valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, sud-vestul și local în centrul țării și deficitare în rest.

Prognoza meteo 13 – 20 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, deficitar în cele sudice și apropiat de normal în rest.

Prognoza meteo 20 – 27 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo 27 mai – 3 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page