Local

Zeci de intervenții ale pompierilor botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 1 – 06 mai a.c., pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:

–        acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;

–        stingerea a 12 incendii generate de utilizarea focului deschis în spații deschise, suprasolicitarea instalației electrice, jocul copiilor cu focul, scânteile mecanice, lumânările aprinse lăsate lângă materiale combustibile, nesupravegheate dar și cu intenție. Gulioaia, Cătămărăști Vale, Bobulești, Flămânzi, Plopenii Mici, Concești, Tudor Vladimirescu, Strahotin, Botoșani, Albești și Cristești sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente.

Pentru evitarea situațiilor în care poate fi pusă în pericol viața persoanelor, facem apel la responsabilitate din partea cetățenilor în ceea ce privește respectarea regulilor de utilizare a lumânărilor aprinse și a focului deschis în spații deschise. Totodată, îi sfătuim să-și supravegheze copiii în permanență.

–        17 alte intervenții (transport persoane supraponderale, deblocare uși, căutare persoane dispărute, asigurare măsuri psi la manifestări sportive, aterizare/decolare elicopter SMURD, acțiuni de informare și educare preventivă);

–        zece misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor la biserici și mănăstiri, dar și de patrulare în apropierea lăcașurilor de cult în vederea prevenirii unor evenimente nedorite, în Noaptea de Înviere;

–        salvarea unui animal din medii ostile vieții;

–        asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată;

–        salvarea unui bărbat dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri, de pe raza municipiului Dorohoi;

–        salvarea unei tinere, care a fost rănită după ce a căzut de pe bicicletă, în pădurea Ipotești. Echipajul medical nu putea să ajungă la aceasta din cauza terenului accidentat și s-a intervenit cu șenilata.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page