Local

Zeci de amenzi date de jandarmi în minivacanța de 1 Mai

 

În minivacanța de 1 mai și în perioada sărbătorilor pascale, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au acționat preponderent preventiv, iar manifestările publice, în special cele cu caracter religios s-au desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere a ordinii și siguranței publice.

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 27.000 de lei, în special pentru fapte antisociale prevăzute de Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Jandarmii au luat măsurile legale care s-au impus la toate faptele antisociale constatate, în conformitate cu prevederile legislației care conferă competențe legale Jandarmeriei Române, fără a fi tolerate abaterile de la aceasta.

În total, în această perioadă, peste 350 de jandarmi au executat misiuni în sprijinul cetățenilor, atât pe linie de ordine și siguranță publică, cât și în cadrul dispozitivului de pază și protecție instituțională la cele 18 obiective din competență.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page