Retete

RETETA | Pește în aspic

Ingrediente:

2 păstrăvi
1 morcov
1 ceapă
1 păstârnac
½ dovlecel tăiat cubulețe
5 căței usturoi zdrobiți
1 lămâie
1 ½ l apă
3 pliculețe gelatină
frunze de ceapă verde, tăiate fin
sare
piper
1 ardei gras roșu

Mod de preparare:

Cureți peștii de solzi și îi tai bucăți. Cureți, speli legumele și le pui la fiert în apă, împreună cu peștii și cu sare, după gust. Îi ții pe foc 30 de minute, apoi adaugi cubulețele de dovlecel și de ardei gras și mai lași 10-15 minute. Dai deoparte, scoți bucățile de păstrăv, legumele, adaugi usturoiul și strecori zeama.

Separat, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în zeama călduță. Așezi feliile de pește în boluri, adaugi cubulețe de dovlecel și de ardei gras, rondele de ceapă verde, torni zeama și le ții la temperatura camerei până se răcesc, apoi le dai la frigider. Servești peștele în aspic cu feliuțe de lămâie și cu ceapă verde tăiată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page