Retete

RETETA | Lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza

Lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza este un preparat delicios pentru care ai nevoie de branza feta, ricotta, mozzarella si parmezan.

Ingrediente:

  • 2 cesti de dovleac curatat si taiat
  • 1 vanata
  • 5 rosii
  • 500 g de ricotta
  • 250 g de branza feta
  • 2/3 ceasca de sos pesto
  • 2 oua
  • sare si piper
  • 450 g de sos de rosii
  • foi proaspete de lasagna
  • 1 1/3 ceasca de mozzarella rasa
  • 1 ceasca de parmezan ras

Mod de preparare:
Rumeneste dovleacul la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de 30 de minute. Dupa 15 minute adauga si rosiile langa dovleac si lasa-le sa coaca impreuna. Feliaza vanata in rondele si gateste-o pe un gratar, aproximativ 10-15 minute.

Amesteca ricotta, branza feta, sosul pesto si ouale intr-un bol mediu si asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust. Incorporeaza si dovleacul in compozitie.

Pune jumatate din cantitatea de sos de rosii intr-o tava si apoi intinde 2 foi de paste peste el. Adauga un strat de vinete si apoi unul de compozitie cu branzeturi, aproximativ jumatate din cantitatea totala. Acopera cu inca 2 foi de lasagna si pune deasupra rosiile coapte si restul mixului de ricotta. Presara deasupra o parte din cantitatea de mozzarella si mai adauga 2 foi de lasagna. Toarna restul rosiilor coapte peste, alaturi de mozzarella ramasa. Mai asterne 1 rand de paste si acopera-l cu sosul tomat. Presara parmesan pe deasupra.

Poti servi acest preparat delicios alaturi de un pahar de vin. Daca preferi soiurile albe, opteaza pentru Chardonnay sau Pinot Gris. Daca, insa, esti o impatimita a substantelor bahice de culori sangerii, nu vei da gres cu un Pinot Noir.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page