Retete

RETETA | Inimioare de Dragobete

  • Ingrediente:

  • 125 g unt,

  • 2 galbenusuri,

  • 100 g zahar farin,

  • 250 g faina,

  • 2 linguri lapte,

  • gem de capsuni pentru umplutura,

  • gelatina rosie pentru decor

    Mod de preparare:

    Se face o crema din unt, galbenusuri si zahar, se adauga faina si se amesteca bine. La sfarsit se adauga laptele. Se strange aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 minute.

    Dupa ce s-a racit, aluatul se imparte in doua si se intinde in foi. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi, iar din cealalta parte se fac inimioare al caror mijloc se decupeaza cu o forma mai mica sau cu un cutit ascutit. Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incins. Se lasa sa se raceasca.

    Formele intregi se ung cu gem de capsuni, iar formele decupate se pudreaza cu zahar farin. Se lipesc apoi doua cate doua. In mijloc, pentru a accentua si mai mult nuanta de rosu, se pune gelatina rosie pentru decor preparata conform instructiunilor de pe pachet.

    Inimioarele se servesc la desert, doar dupa ce au stat la rece, pentru ca gelatina sa se inchege bine.

Sursa: culinar.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page