EducatieLocal

Absolvenţii de gimnaziu ajutaţi să îşi aleagă cariera la Târgul Liceelor – FOTO&VIDEO

Târgul Liceelor şi-a deschis porţile pentru elevi, vineri, la Colegiul „Gheorghe Asachi” din Botoșani. La deschiderea evenimentului au participat autorități, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, profesori și elevi.

Fiecare liceu prezintă, prin intermediului standului expoziţional propriu, atât oferta educaţională, cât şi dotarea proprie sau performanţele obţinute de elevii liceului.

Anul acesta, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a organizat evenimentul în două locații, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul Botoșani, respectiv Colegiul Național „Grigore Ghica” din municipiul Dorohoi.

Târgul liceelor: la un moment dat cineva spunea: Da noi pentru ce să venim, că elevii noștri sunt din altă parte. Aici este o prezentare a tuturor liceelor din această zonă, căavem și la Dorohoi, o prezentare a liceelor și a ceea ce face fiecare coleg în unitatatea de învățământ. Avem cu ce să ne lăudăm, se întâmplă lucruri deosebit de frumoase în școlile botoșănene, au rezultate deosebit de bune la nivel național cu care ne mândrim și care ne fac cinste. Vreau să vă mulțumesc, dragi colegi, pentru toată implicarea de care dați dovvadă, pentru că împreună cu doamnele și domnii directori ați gândit cea mai bună ofertă educațioală pentru a veni în sprijinul tuturor elevilor care vor să parcurgă nivelul liceal și care vor și gânesc să-și aleagă o meserie. Vreau să vă mulțumesc, dragi elevi, pentru că dați tot ce este mai bun și sunteți, cum se spune, ochi și urechi la tot ceea că vă spun colegii mei profesori. Vreau să vă asigur de toată disponibilitatea noastră și de faptul că noi, așa cum avem și program Educăm pentru viitor, vreau ca voi să fiți viitorul nostru cel mai luminos pe care l-a avut societatea în care trăim”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector general al IȘJ Botoșani.

TÂRGUL LICEELOR este un eveniment anual, organizat de Inspectoratul Școlar Județean, care oferă elevilor de clasa a VIII-a oportunitatea de a cunoaște oferta educațională a liceelor din județul Botoșani.

Calificare și șanse mai mari de angajare după terminarea liceului. Asta așteaptă cei mai multi dintre botoșănenii care au copii la școala generală și care mai au puțin timp până la depunerea dosarelor de înscriere la liceu. Deciziile sunt greu de luat.

Timp de două zile, institutțile de învățământ își prezintă ofertele educaționale, extrem de vaste și mai apropiate de cerințele de pe piața muncii din județul Botoșani.

Atât elevii, cât și părinții vor licee bune, însă nu tuturor le permite bugetul sau media. Si toți vor o calificare, astfel încât să se poată angaja mai ușor după terminarea liceului. De aceea e aproape sigur ca liceele tehnologice, școlile profesionale sau de meserii vor avea mai mult succes în acest an.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page