Politic

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom construi 3 spitale noi în județ” – VIDEO

This content has been archived. It may no longer be relevant

Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și că voi prezenta soluțiile mele pentru județul Botoșani. Pentru sănătate am în vedere să finalizez toate programele de investiții obținute de doamna președinte Doina Federovici și să realizez cele trei mari noi proiecte pentru construirea a trei spitale noi: Pediatrie și Psihiatrie de la Spitalul Județean și Spitalul de la Săveni. Este vorba de investiții de peste 175 de milioane de euro. Domnul ministru Rafila m-a asigurat de tot sprijinul Ministerului Sănătății pentru construcția celor trei noi unități sanitare din județul nostru”, a declarat Lucian Trufin candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani.

Studiile de fezabilitate pentru cele trei corpuri noi de spital, Pediatrie, Psihiatrie și Săveni au fost realizate, la fel și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, se lucrează la scrierea cererii de finanțare și scoaterea la licitație a realizării proiectului tehnic și execuției.

M-aș bucura ca și Botoșaniul în perioada imediat următoare să beneficieze de fondurile consistente pe care România le va primi de la Banca Europeană de Investiții pentru cele trei construcții noi. Mă refer la Secția de Psihiatrie, Secția de Pediatrie, pentru că ingrijirea copiilor reprezintă o prioritate, și nu în ultimul rând noul Spital de la Săveni, să beneficieze de aceste investiții pentru că dezvoltarea serviciilor medicale de asistență spitalicească este răspunsul corect pe care putem să-l dăm pentru cetățeni”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Programul de investiții în sistemul de sănătate botoșănean pe care l-a început Doina Federovici în ultimii 3 ani și jumătate este cel mai mare din 1990 până astăzi și e vorba de modernizări și dotări cu echipamente de ultimă generație de radiologie, Computer Tomograf, mamograf digital, incubatoare pentru nou născuți și multe altele, deschiderea de noi substații de ambulanță la Lunca și Ripiceni, a heliportului medical din municipiul Botoșani, modernizarea Unității de Primiri Urgențe și ambulatoriilor de specialitate de la Maternitate și Pediatrie.

Toate investițiile realizate în ultimii ani în sistemul de sănătate din județul Botoșani, dar și cele aflate în execuție, cât și cele care urmează să intre la finanțare trebuie obligatoriu continuate. De aceea, județul nostru are nevoie de un președinte al Consiliului Județean cu experiență în administrația publică, iar Lucian Trufin are această expertiză de 20 de ani în administrația locală și centrală. Este păcat de banii europeni pe care i-am obținut deja și cei care urmează să fie alocați pentru modernizarea sistemului de sănătate și construcția de unități medicale noi să fie pierduți sau implementarea proiectelor să fie întîrziată de lipsa de experiență în administrație”, a subliniat Doina Federovici.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page