Retete

RETETA | Crap cu ceapă la tavă

Ingrediente:

  • 1 crap de 1.5 kg
  • 4 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 2 ardei verzi [ eu am avut congelat-pe stoc]
  • 1 lingura pasta kapia rosu
  • 50 gr slanina afumata
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • codite ceapa verde
Mod de preparare:

Crapul curatat se sareaza din timp .

Cepele se curata se spala si se toaca marunt .

Sotati ceapa in ulei impreuna cu ardeiul  taiat patratele si telina taiata marunt .

Spre sfarsitul prajirii puneti pasta de kapia , feliuta de slanina, piper si sarea.

In tot acest timp [2 min] amestecati usor .

Asezati crapul in o tava de ceramica sau teflonata ne-aderenta .

O parte din legumele sotate le introduceti in interiorul pestelui . Cealalta parte  o asezati deasupra pestelui .

Dati tava cu peste la cuptor timp de 20 minute la 180 grade C.

La jumatatea coacerii stropiti cu vin crapul .

Serviti crapul cald cu verdeata presarata deasupra.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page