Retete

RETETA | Cheesecake cu lămâie și zmeură

Ingrediente:

Blat:

  • 125 g unt
  • 230-240 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 varf de cutit de sare

Crema:

  • 500 g branza de vaci dulce
  • 400 g smantana
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua
  • zmeura congelata sau proaspata
  • frunze de menta
Mod de preparare:

Blat:

Amestecam untul cu zaharul si cu sarea.

Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie.

Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu mainile. Daca vi se pare lipicios mai adaugati putina faina pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora sau pentru 20-30 minute la congelator (in cazul in care va grabiti).

Scoatem aluatul si il intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda subtire pe care o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Intepam blatul cu o furculita din loc in loc si il umplem cu crema: mixam intr-un bol branza de vaci cu zaharul dupa care adaugam smantana.

Adaugam pe rand ouale amestecand cu un tel, iar la sfarsit punem zeama de lamaie si esenta si amestecam pana la omogenizare.

Turnam crema peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox 1 ora la foc mic.

Cand crema are deasupra o pelicula lucioasa (este legata) se inchide focul si se lasa la racit in cuptor.

Dupa ce s-a racit se transfera pe un platou, se orneaza cu zmeura si frunze de menta si se pastreaza la frigider.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page