Retete

RETETA | Ruladă cu cireșe

Ingrediente:

Pentru blat

7 ouă

7 linguri de zahăr

6 linguri făină

2 linguri cacao

esență de rom

Pentru cremă

250 gr mascarpone

250 ml frișcă lichidă

cireșe fără sămburi

Pentru decor

100 ml frișcă lichidă

cireșe

Mod de preparare: 

Separăm ouăle și mixăm albușurile cu zahărul spumă tare. Adăugăm gălbenușurile pe rând și mixăm ușor după fiecare. Punem esența, făina cernută cu cacao și mixăm ușor. Tapetăm tava mare a aragazului cu hârtie de copt, punem compozitia și dăm la cuptorul preîncălzit aproximativ 20 minute. Când e gata o scoatem, îndepărtăm hârtia de copt și o rulăm într-un prosop umed.

Pentru cremă, mixăm mascarponele cu frișca lichidă. Când rulada s-a răcit, o desfacem, întindem crema de mascarpone și presăram cireșe pe toată suprafața. O rulăm cu grijă și o dăm la rece minim 3 ore, apoi o decorăm cu frișca lichidă mixată și cireșe.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page