Local

Acțiune a polițiștilor botoșăneni pentru descurajarea pirateriei auto

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de persoane și pentru identificarea și sancționarea conducătorilor auto neautorizați care efectuează acest serviciu contra cost, punând în pericol integritatea fizică a  pasagerilor și generând concurență neloială față de transportul autorizat.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate 55 de autovehicule, trei dintre conducătorii auto fiind depistați în timp ce efectuau tranport neautorizat de persoane. Față de aceștia a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă, în valoare totală de 3.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculul respectiv pentru o perioadă de 6 luni de zile.

 

Totodată, în cadrul acțiunii au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier.

 

Exemplu:

La data de 13 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29D, în comuna Silișcani, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma verificărilor feectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta, contra cost, în regim taxi, trei persoane, fără a deține autorizație în acest sens.

 

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculul respectiv pentru o perioadă de 6 luni de zile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page