InfractionalLocal

Un bărbat a fost găsit de jandarmi cu un cuțit asupra lui. S-a ales cu dosar penal

Misiunea de asigurare a ordinii și liniștii publice la Ziua orașului Darabani, desfășurată în data de 13 iunie, a avut un caracter preponderent preventiv, fără însă a fi tolerate faptele de încălcare a legislației specifice acestui gen de manifestări publice.
Acțiunile jandarmilor și partenerilor instituționali (polițiști, polițiști locali și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență) au vizat prevenirea faptelor care ar fi putut aduce atingere siguranței participanților și bunei desfășurări a evenimentului, din punct de vedere a ordinii și liniștii publice.
Trei persoane care au proferat injurii, nu au respectat regulile stabilite de organizatori sau au încercat să împiedice jandarmii să își îndeplinească atribuțiile de serviciu au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 8500 de lei, iar în cazul uneia dintre ele a fost adoptată și măsura imobilizării, din cauza comportamentului agresiv manifestat pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
Asupra unui bărbat în vârstă de 68 de ani, aflat într-o dispută verbală cu o altă persoană, a fost găsit, la controlul corporal, un cuțit cu lama de aproximativ 10 centimetri lungime, drept pentru care au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.
Actele procedurale întocmite de jandarmi și cuțitul ridicat în vederea confiscării vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, în vederea continuării cercetărilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page