Local

Șoferi și pietoni, amendați în Botoșani, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri – FOTO

La data de 13 iunie 2024 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în zona trecerilor pentru pietoni, fiind vizați atât conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere persoanelor care au acest drept, cât și pietonii indiciplinați.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei, 4 dintre acestea fiind aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru indisciplina pietonilor.

 

La nivelul municipiului Botoșani, principala cauză generatoare de accidente rutiere este neacordarea de prioritate pietonilor care au acest drept. De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 37 de accidente rutiere soldate cu victime, dintre care cinci accidente grave, soldate cu două decese și patru persoane rănite grav.

 

Dintre acestea, 13 accidente s-au produs ca urmare a neacordării priorității de trecere, pietonilor care au acest drept.

 

De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul activităților preventive desfășurate au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere persoanelor care aveau acest drept.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page