Retete

RETETA | Plăcintă cu brânză și zmeură

Ingrediente:

Pentru blat

200 g unt
200 g făină
50 g nuci coapte
50 g zahăr
1 praf de sare
4-5 linguri apă rece

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci
6 linguri griș
2 ouă
4 linguri zahăr
50 g zmeură
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Frămânți făina cu untul rece tăiat cubulețe. Când capătă o consistență sfărâmicioasă, adaugi zahărul, sarea, nucile măcinate și apa. Frămânți până când se omogenizează, îl înfășori în folie și-l dai la rece o oră. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul și ouăle și, la final, încorporezi grișul. Întinzi o foaie din aluat, pui crema de brânză, o nivelezi și pui din loc în loc zmeură. Rulezi și așezi plăcinta într-o tavă. O ții la cuptor până când se rumenește, apoi o scoți și o lași la răcit. La final, o pudrezi cu zahăr.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page