Retete

RETETA | Drob de miel în foi de plăcintă

INGREDIENTE:

    • 1 kg organe de miel
    • 4 legaturi ceapa
    • 1 legatura marar
    • 1 legatura patrunjel
    • 5 oua
    • 50 ml ulei
    • 10 foi placinta
    • piper
    • sare

MOD DE PREPARARE:

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.

Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.

Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate.

Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Oeganele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron.

Se adauga ceapa si verdeata taiata marint si se amesteca.

Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se intind 6 foi de placinta unse cu ulei intre ele si se tapeteaza o forma cu ele, lasand p margine mai mare pentru acoperit.

Eu avand compozitie cam multa am mai tapetet o foema mai mica cu 4 foi de placinta.

Se toarna compozitia in forma si se acopera cu marginea oprita.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptor pentru 35-40 minute.

Cand este frumos rumenita se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste deobicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta Buna!

Sursa: www.bucataras.ro

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page