Retete

RETETA | Prăjitură cu ananas și fulgi de cocos

Ingrediente:

Blat:

  • 8 albusuri,
  • 8 linguri zahar ,
  • 14 linguri fulgi de cocos,
  • 2 linguri faina ,
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un praf de sare ,

Crema :

  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina ,
  • 300 ml frisca,
  • 3 linguri zahar vanilinat
  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul,  fulgii de cocos, coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei ajutandu-ne doar de o lingura de lemn pe care o miscam usor de sus in jos.

Turnam compozitia in  tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor de pe marginile tavii.

Scoatem blatul din tava, inlaturam hartia de copt , apoi il lasam la racit tot in tava.

Intre timp, ne ocupam de crema. Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa .

Separam bucatile de ananas de zeama compotului, apoi le maruntim 10 secunde la robot.

Zeama de la compot o incalzim, topim in ea 3 linguri cu zahar vanilinat, dupa care adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se topeste complet ( pentru usurinta operatiunii am pus gelatina hidratata la microunde, pentru 5 secunde, apoi am adaugat-o in zeama de compot ).

Turnam siropul peste ananasul maruntit si amestecam. Lasam sa se raceasca , apoi amestecam compozitia cu 300 ml frisca batuta spuma.

Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Decoram cu  fulgi de cocos si dam la frigider pentru cateva ore.

Portionam dupa preferinte.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page