RETETA | Tort cu cremă de zahăr ars și topping de ciocolată

Ingrediente:

Pentru caramel:

  • 150 gr zahar
  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • Frisca lichida 200 ml
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata menaj rasa alba si neagra

Mod de preparare:

In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel.

Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar.

Imbracam forma in caramel.

Pregatim crema astfel:

Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele.

Omogenizam pana cand se topeste zaharul.

Turnam compozitia in forma cu caramel si dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul a fost incins in prealabil la 180 grade.

Intre timp pregatim blatul:

Separam albusele de galbenusuri.

Albusele le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat.

Galbenusele le frecam cu praful de copt, adaugam peste spuma de albuse, amestecam de sus in jos.

Adaugam treptat faina si continuam procedeul de mai sus.

Scoatem crema din cuptor peste 20 minute si adaugam peste ea compozitia pentru blat.

Mai dam la copt 15-20 minute.

Scoatem si lasam la racit 4-6 ore sau de pe o zi pe alta.

Rasturnam pe un platou si decoram dupa bunul plac.

Sursa: www.bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close