Retete

RETETA | Tocăniță de conopidă cu ciuperci

Ingrediente:

o conopidă,

200 grame ciuperci,

100 grame margarină,

o lingură de făină,

o legătură de pătrunjel,

sare şi piper.

Mod de preparare:

Conopida ruptă bucheţele se spală şi se fierbe în apă cu sare. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc 10-15 minute în margarina, după care se presară făina şi se sting cu o cană de apă (se poate folosi şi apa în care a fiert conopida).

După ce au dat în clocot, se adaugă conopida fiartă, se potriveşte de sare şi se mai fierb încă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se adaugă piper după gust.

Se serveşte cu pâine prăjită sau ca garnitură pentru alte preparate.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page