Retete

RETETA | Tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii

Ingrediente:

  • 1 pui fraged de curte
  • 500 gr ceapa(rosie + galbena)
  • 500 gr rosii proaspete
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri grasime(animala sau ulei)
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar(optional)
  • un praf cimbru
  • un praf piper
  • doua foi dafin
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • Pentru servit:
  • mamaliguta calda
  • branza telemea, veche
Mod de preparare:

Puiul meu a fost impanat cu multa grasime, asa ca am separat-o si am topit-o, apoi am folosit-o in loc de ulei.

Se transeaza puiul in bucati, de preferinta destul de mici, dar eu le-am lasat mai mari.

Presaram peste bucatile de pui, sare si piper si le frecam bine sa patrunda condimentele in carne.

Intr-un vas incapator, o tigaie, sau tuciulet, punem grasimea la incins si prajim carnea in ea, la foc iute, intorcand-o de pe o parte pe alta sa se rumenesca uniform.

O prajim bine, apoi o trecem in alt vas.

Strecuram grasimea din tigaie, intr-un alt vas, pentru a inlatura eventualele resturi arse. Se intampla sa se mai arda si sa se lipesca grasimea, asa ca ne asiguram ca va fi curata cea pe care o folosim la mancare.

Ceapa curatata, spalata si scursa bine, o taiem fasii mai mari si o adaugam in grasimea din vas.

Amestecam in ea de cateva ori, la foc incet, apoi adaugam cativa stropi de apa, acoperim vasul si o lasam sa se inabuse pana cand devine sticloasa.

Avem grija sa mai picuram din cand in cand apa peste ea sa nu se arda.

Intre timp pregatim restul ingredientelor.

Rosiile le oparim in apa fiarta ca sa le decojim usor, apoi le indepartam cotoarele si le trecem prin robot impreuna cu usturoiul curatat.

Peste ceapa inabusita, adaugam rosiile si usturoiul si presaram putina sare.

Acoperim vasul si il lasam la foc mediu pana cand mancarea incepe sa fiarba intens.

Presaram condimentele, amestecam usor sa nu strivim ceapa, apoi adaugam carnea de pui, acoperim vasul si il mai lasam pe foc maxim 15 minute.

Gustam mancarea, o mai asezonam cu condimente si sare, adaugam si zaharul, mai amestecam de doua-trei ori si stingem focul.

Tocam mararul si patrunjelul si le adaugam peste mancare.

Servim mancarea calda cu mamaliguta si branza.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page