Sport

Poli Iași s-a salvat, Dinamo și FC Botoșani merg la baraj, Voluntari și FCU Craiova au picat în Liga 2!

În urma rezultatelor din ultima etapă de play-out, Poli Iași s-a salvat de la retrogradare, Dinamo și FC Botoșani s-au clasat pe locurile de baraj, iar FC Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2.

Toate cele 5 partide din epilogul play-out-ului s-au disputat în această seară, simultan, cu ora de start 21:30. FC Botoșani, echipa de pe locul care asigura salvarea directă, a cedat la Galați, 0-2 cu Oțelul, astfel că a căzut pe loc de baraj. Celălalt loc de baraj l-a obținut Dinamo, care a învins-o pe teren propriu pe UTA, scor 2-0.

Poli Iași, învingătoare acasă cu Petrolul, 2-0, a urcat deasupra liniei roșii și este sigură de prezența în Superligă și în sezonul următor.

Ghinionistele serii au fost FC Voluntari și FCU Craiova. Ambele au pierdut acasă, ilfovenii cu U Cluj, 0-1, oltenii cu Hermannstadt, 1-3, și au retrogradat direct, cu echipa lui Adrian Mititelu ultima clasată.

Dinamo și FC Botoșani, la baraj pentru menținerea în Superligă

 • Dinamo s-a clasat pe locul 13, FC Botoșani pe 14.
 • Astfel, „dublele” barajului pentru menținerea / promovarea în Superligă sunt Dinamo – Csikszereda și FC Botoșani – CS Mioveni.

Luni, 13 mai, ora 11:00, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii disputării meciurilor de baraj. Partidele tur vor avea loc vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai. Partidele retur, o săptămână mai târziu.

Clasamentul final la retrogradare

S-A SALVAT:

 1. Poli Iași – 27 de puncte

  MERG LA BARAJ:

 2. Dinamo – 25 p.
 3. FC Botoșani – 25 p.

  AU RETROGRADAT DIRECT:

 4. FC Voluntari – 24 p.
 5. FCU Craiova – 22 p.

  Primul criteriu de departajare a fost rotunjirea punctajelor din sezonul regulat. FC Voluntari, singura care nu a beneficiat de rotunjire, avea avantaj aici, dar nu a contat.
  ** Al doilea criteriu de departajare a fost punctajul din sezonul regulat și a avantajat-o pe Dinamo, care a obținut mai multe puncte decât FC Botoșani în primele 30 de etape.

Rezultatele din ultima etapă de play-out:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page