Retete

RETETA | Pulpă de miel la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • 5 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 pahare de vin alb
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • mentă
  • ulei

Într-un vas încăpător se pun căței de usturoi zdrobiți, foi de dafin, rozmarin, piper, sare după gust, ulei, mentă tocată și se amestecă până la omogenizare. Carnea de miel se va ține în această marinată o jumătate de zi, la frigider. Apoi se introduce într-o tavă, se unge cu ulei și se rumenește la cuptor timp de o ora și jumătate.

Ce condimente se pun la friptura de miel?

Este de preferat să folosim în special acele ierburi amare de genul rozmarinului, salviei sau cicoarei. Aceste ierburi amare sunt menționate chiar și în Biblie și se recomandă pentru că ajută și stimulează digestia și mai ales secreția bilei.

Nu uitați că sărbătorile de Paște țin 3 zile – nu trebuie să consumați tot ce ați pregătit în Duminica de Paște! Cei care au ținut post trebuie să fie foarte atenți, pentru a face trecerea treptat de la o alimentație cantitativ mai redusă și compusă din alimente mai ușoare la aceste alimente mai greu de digerat, combinate adeseori și cu alcoolul care îngreunează digestia.

Multă sănătate!

 

Sursa: fitness-nutritie.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page