Retete

RETETA | Prajitura scandinava cu migdale

Prajitura scandinava cu migdale este reteta perfecta pentru o duminica in familie sau pentru o ocazie speciala, cand vrei sa iti impresionezi musafirii cu mirosul imbietor de migdale coapte.

Ingrediente:

  • 25 grame de migdale feliate
  • 125 grame zahar granulat
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita si jumatate de extract de migdale
  • 17 linguri faina alba
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un pachet de unt sau margarina topite
  • frisca
  • fructe proaspete

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul si aplica un strat de spray pentru gatit pe suprafata unei tavi, apoi presara migdalele feliate.
Intr-un bol mediu, mixeaza la viteza medie zaharul granulat, oul, laptele si extractul de vanilie, pana obtii o compozitie omogena. Adauga faina, praful de copt, sarea si untul topit. Toarna compozitia in tava de copt si lasa prajitura sa se rumeneasca timp de 40-50 de minute. Lasa desertul la racit inainte sa il tai.
Prajitura scandinava cu migdale se serveste cu frisca si felii de fructe proaspete, ca desert sau gustare la cafea.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page