Retete

RETETA | Plăcintă fragedă cu brânză sărată

Ingrediente:

Aluat:

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 350 gr faina( plus o mana buna pentru infainat)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • amidon( sau faina) pentru infainat suprafata de intins

Umplutura:

  • 800 gr branza telemea cremoasa( sau de care doriti)
  • 350 gr smantana
  • 1 legatura marar( daca nu va place, puneti patrunjel)
  • 3 oua
Mod de preparare:
Se prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si l-am dat putin la rece pana am pregatit umplutura.

Am amestecat ouale, cu branza cremoasa, si smantana, apoi cu mararul tocat.

Am impartit aluatul in doua bucati si am intins fiecare foaie pe o suprafata bine infainata, aveti grija sa infainati si sucitorul si sa va opriti daca simtiti ca se lipeste, ridicati putin foaia si presarati din nou amidon sau faina si apoi continuati.

Am uns cu unt tava( dreptunghiulara) si am asezat prima foaie, apoi am pus compozitia de branza si deasupra a doua foaie de placinta.

Am copt placinta pana s-a rumenit frumos, in jur de 35 sau 40 de minute.

E minunata!

Sursa: bucatars.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page