Sanatate

SANATATE | Exerciții pentru ochi sănătoși

Fie că porți sau nu ochelari, ochii sănătoși sunt foarte importanți pentru oricine, mai ales că este foarte des agresat cu lumina de pe multele ecrane folosite zilnic. Iată, deci, câteva exerciții pentru ochi sănătoși.

Fie că porți sau nu ochelari, ochii sănătoși sunt foarte importanți pentru oricine, mai ales că este foarte des agresat cu lumina de pe multele ecrane folosite zilnic. Iată, deci, câteva exerciții pentru ochi sănătoși.

O vedere clară este dată de forma perfect sferică a ochilor. Când ai această formă la ochi, razele de lumină sunt focalizate direct pe retină, de aceea imaginea este foarte clară. Dacă forma ochilor este turtită sau alungită, razele nu se pot focaliza pe retină, așa că apare vedere în ceață.

Exerciții pentru ochi sănătoși – ochii se păstrează sănătoși dacă se menține elasticitatea mușchilor oculari

Forma sferică a ochilor este dată de cele 6 perechii de muchi oculari, care sunt printre cei mai puternici mușchi din corp. Dacă mușchii oculari sunt tensionați, cum foarte des se întâmplă, aceștia nu mai dispun de aceeași flexibilitate de focalizare, așa că poți vedea încețoșat. Atunci când tensiunea oculară este eliberată, mușchii recapătă forțele inițiale și aduc globul ocular la forma sferică, ceea ce face ca vederea clară să reapară.

Cel mai simplu și unul dintre cele mai bune exerciții pentru ochi sănătoși, care ajută la îmbunătățirea vederii este să ții timp de 10 secunde ochii închiși. Exercițiul nu se efectuează cu lentilele de contact sau cu ochelarii. Pentru a crește eficiența acestui exercițiu, este bine să respiri adânc de 5-6 ori și să te gândești la ceva plăcut. Mușchii oculari se vor relaxa prin eliberarea tensiunii.

Chiar dacă cei mai mulți cred că vederea se deteriorează din cauza slăbirii mușchilor oculari, de cele mai multe ori aceștia sunt slăbiți din cauza tensiunii. Așadar, exercițiile de detensionare a vederii sunt cele mai bune pentru a-ți îmbunătății vederea. Antrenarea mușchilor oculari atunci când aceștia au nevoie doar de relaxare și detensionare, poate strica vederea. Deci, singurul rol al unui exercițiu de ochi este de a elibera tensiunea din mușchii oculari.

Exerciții pentru ochi sănătoși – cele mai bune exerciții pentru ochi sunt cele care eliberează tensiunea oculară

Așadar, cele mai bune exerciții pentru ochi sănătoși sunt cele care presupun masarea pleoapelor, închiderea ochilor. Astfel că, poți să masați pleoapele stând pe un scaun comod, efectuând masajul prin mișcări circulare timp de 2 minute. Nu se formează presiune, iar mișcările trebuie să fie cât mai lente.

Un alt exercițiu este prin presarea ușoară a pleoapelor superioare cu 3 degete. Presiunea se ține 2 secunde, apoi se eliberează și se repetă de maximum 5 ori.

Privirea se fixează, fără a clipi pe umărul stâng. Se ține așa cât timp se rezistă, apoi se închid ochii și se relaxează. Se procedează la fel și cu umărul drept. Apoi, se ațintește privirea pe zona existentă a celui de-al treilea ochi, între sprâncene, deasupra nasului. Se ține cât timp se rezistă, apoi se închid ochii pentru relaxare. La final, se acoperă ochii cu palmele și se țin închiși cât timp necesită pentru relaxare.

Exerciții pentru ochi sănătoși – ochi sănătoși cu exerciții de relaxare completă

Un alt exercițiu este de a închide și a deschide ochii timp de 3-5 secunde de 7-8 ori. Sau rotirea ochilor în sensul ceasului de ceasornic și invers, exercițiu care se repetă de 5 ori. Este foarte important ca atunci când se efectuează un exercițiu pentru ochi sănătoși, să fie luat foarte în serios, să te deconectezi și să stai în liniște. Respirația profundă în timp ce relaxezi mușchii oculari este importantă. Acoperirea ochilor cu palmele și relaxarea completă aduce liniște în tot organismul și îmbunătățește și vederea.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!