Retete

RETETA | Plăcintă cu brânză și spanac

Ingrediente:

  • 1 paghet aluat de foitaj
  • 500 g spanac
  • 200 g telemea de vaca
  • 100g branza de vaci
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie incapatoare pana devine sticloasa. Adauga apoi usturoiul tocat si spanacul congelat, sau proaspat, tocat marunt. Caleste totul pana ce apa lasata de ceapa si spanac se evapora. Stinge apoi aragazul si lasa compozitia sa se raceasca.

Intre timp, adauga telemeaua si branza de vaci in roboul de bucatarie. Paseaza bine pana obtii o crema. Incorporeaza apoi ouale.

Toarna compozitia obtinuta peste spanac si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga nucsoara.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt adauga o foaie de aluat de foitaj. Unge-o bine cu unt topit sau cu ulei, apoi toarna compozitia de branza cu spanac. Acopera totul cu cea de-a doua foaie de aluat.

Coace placinta pana cand aluatul este bine rumenit. Las-o apoi sa se raceasca inainte de a o taia.

Serveste placinta ca atara, alaturi de o salata de rosii su oregano si busuioc.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page