RETETA | Plăcintă cu brânză și spanac

Ingrediente:

  • 1 paghet aluat de foitaj
  • 500 g spanac
  • 200 g telemea de vaca
  • 100g branza de vaci
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie incapatoare pana devine sticloasa. Adauga apoi usturoiul tocat si spanacul congelat, sau proaspat, tocat marunt. Caleste totul pana ce apa lasata de ceapa si spanac se evapora. Stinge apoi aragazul si lasa compozitia sa se raceasca.

Intre timp, adauga telemeaua si branza de vaci in roboul de bucatarie. Paseaza bine pana obtii o crema. Incorporeaza apoi ouale.

Toarna compozitia obtinuta peste spanac si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga nucsoara.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt adauga o foaie de aluat de foitaj. Unge-o bine cu unt topit sau cu ulei, apoi toarna compozitia de branza cu spanac. Acopera totul cu cea de-a doua foaie de aluat.

Coace placinta pana cand aluatul este bine rumenit. Las-o apoi sa se raceasca inainte de a o taia.

Serveste placinta ca atara, alaturi de o salata de rosii su oregano si busuioc.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close