Retete

RETETA | Piept de curcan la cuptor

Ingrediente:

1 căpățână la usturoi

ulei de floarea soarelui

sare

piper

2 linguri unt

1, 5 kg piept de curcan

½ lingură pudră de ardei

cimbru, după gust

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Stropești căpățâna de usturoi cu ulei și o condimentezi cu sare și piper după gust. O înfășori în folie și o ții la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcorit, descojești usturoiul și-l pasezi cu furculița.

Amesteci piureul de usturoi cu untul, sare și piper. Dai deoparte o lingură de pastă, iar cu restul ungi pieptul de curcan. Așezi pieptul într-o tavă și presari peste el pudră de ardei iute și cimbru. Îl acoperi cu o folie și-l dai la cuptor aproximativ o oră. Scoți folia și înfigi o furculiță în carne. Dacă intră fără mult efort mai ții pieptul la cuptor alte 30 de minute, fără să fie acoperit, pentru a se rumeni. Tot acum, îl ungi cu pasta de usturoi păstrată. Dacă pieptul este prea tare îl mai ții la cuptor acoperit.

Sursa http://thecozyapron.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page