Retete

RETETA | Panna Cotta delicioasa

Panna Cotta este un desert delicios, usor si rapid de preparat, care ii va incanta chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri.

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 8 lingurite zahar pudra
  • 2 pliculete gelatina
  • 400 ml frisca batuta
  • fructe de padure congelate
  • topping din fructe de padure
  • sare

Mod de preparare:
Pune gelatina intr-un castron sa se inmoaie in apa rece. Separat, amesteca intr-o cratita galbenusurile si zaharul pudra. Peste aceasta compozitie adauga faina, sarea si laptele fierbinte, apoi batonul de vanilie si lasa-le sa fiarba 10 minute. Cand se ingroasa putin compozitia, adauga gelatina, scoate batonul de vanilie. Las-o sa se raceasca si adauga si frisca batuta.
Dupa ce s-a racit toarn-o in boluri micute, spalate inainte cu apa rece.
Panna Cotta se serveste rece, cu topping si fructe de padure, decorata cu frunze de menta.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page